«Ο Θουκυδίδης χαράσσει την τουρκική στρατηγική»! Δημ. Τσαϊλάς

«Ο Θουκυδίδης χαράσσει την τουρκική στρατηγική και οι Τούρκοι έχουν ερωτευθεί τον Θεμιστοκλή»! Είναι μία από τις πολύ μεγάλες, σκληρές και συνεπώς δυσάρεστες για εμάς αλήθειες που λέει στη συνέντευξη του στο militaire channel ο Υποναύαρχος ε.α Δημήτρης Τσαϊλάς.

Συνεχίζοντας τη συζήτηση που είχαμε το 2020, όταν είχε προβλέψει, δυστυχώς επιτυχώς, ότι «η Τουρκία προσπαθεί να κερδίσει όσα επιδιώκει στο Αιγαίο

χωρίς να δώσει μάχη», ο κ.Τσαϊλάς κάνει μια εξαιρετική ανάλυση των ελληνοτουρκικών. Μιλά για το «παιχνίδι του μηδενικού αθροίσματος» και για την «γκρίζα ζώνη ανάμεσα σε πόλεμο και ειρήνη» που μας έχει εγκλωβίσει η Τουρκία.

Θέτει ως άμεση προτεραιότητα «να βρούμε επιτέλους ένα όραμα». Ίσως έτσι να αποκτήσουμε και στρατηγική…

Η συζήτηση με τον κ.Τσαϊλά έχει πολύ Στόλο και Πολεμικό Ναυτικό. Λέει πολύ σημαντικά πράγματα που πρέπει να ακουστούν και να προβληματίσουν…

Ο Δημήτριος Ν. Τσαϊλάς, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Το 1977 εισάγεται στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Ακολουθούν 35 χρόνια σταδιοδρομίας στο Πολεμικό Ναυτικό.

Κυβερνήτης 5 πολεμικών πλοίων (Τ/Α Τοξότης, Τ/Α Έσπερος, ΤΠΚ Άννινος, ΤΠΚ Λάσκος και ΠΓΥ Αξιός).

Ήταν Υπασπιστής της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.κ. Κωστή Στεφανόπουλου.

Από το 2002 ως το 2005 διετέλεσε Ακόλουθος Αμύνης στην Ελληνική Πρεσβεία στον Καναδά. στην Οττάβα

Διετέλεσε Διοικητής Μοίρας Υποστηρίξεως στο Αρχηγείο Στόλου και Διοικητής Ναυτικής Διοικήσεως Βορείου Ελλάδος.

Έχει πλούσια εκπαιδευτική δραστηριότητα καθώς δίδαξε Ναυτιλία στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στις Σχολές Εξειδικεύσεως Αξιωματικών. Επίσης δίδαξε στις έδρες Επιχειρησιακής Σχεδιάσεως και της Στρατηγικής και Ασφάλειας σε ανώτερους Αξιωματικούς στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου. Η συγγραφική του δραστηριότητα αποτελείται από, εγχειρίδια και σημειώσεις Ναυτιλίας, το βιβλίο περί Στρατηγικής που διδάσκεται στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, το Strategy Syllabus for War College, καθώς και πλήθος άρθρων που έχουν δημοσιευθεί στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο.

Έχει οργανώσει διεθνή και εθνικά συνέδρια και έχει συμμετάσχει τόσο ως ομιλητής όσο και ως εισηγητής. Είναι επίσης Ακαδημαϊκός σύμβουλος του Strategy International www.strategyinternational.org, στο οποίο διετέλεσε και ως Διευθυντής.

Είναι εταίρος στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Αέροπος, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και Ναυτικού Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης, επίτιμο μέλος του Anatolia Rotaract και είναι πρόεδρος του Παραρτήματος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού στη Βόρειο Ελλάδα.

Του έχουν απονεμηθεί πολλές εθνικές και ξένες διακρίσεις.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tubehttps://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post «Ο Θουκυδίδης χαράσσει την τουρκική στρατηγική»! Δημ. Τσαϊλάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο Θουκυδίδης, Δημ, Τσαϊλάς,o thoukydidis, dim, tsailas