«Ο στρατός εκτός μεταναστευτικού» λένε Παναγιωτόπουλος-Μηταράκης και την ίδια ώρα εμπλέκεται στη Λέσβο

Την ίδια ώρα που ΥΕΘΑ και υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μιλούσαν στο ΥΠΕΘΑ για απεμπλοκή των ΕΔ από το μεταναστευτικό, καταγγελίες από τη Λέσβο αναφέρουν ότι ο στρατός χρησιμοποιείται για την κατασκευή νέου Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης στη Βάστρια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον FOCUS 103,6 FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο κ. Νικόλαος Καρασάββας, μέλος της Επιτροπής,

«μηχανήματα του στρατού έκαναν κάποιες διερευνητικές τομές σε ιδιόκτητο οικόπεδο για τη διάνοιξη δρόμου».

«Πώς ο στρατός μπλέχτηκε σε κάτι που δεν είναι της δικαιοδοσίας του» αναρωτήθηκε.

«Όταν μιλάμε για ένα έργο που έχει δημοπρατηθεί και το έχει πάρει η εταιρεία, όποια και αν είναι αυτή, δεν μπορεί να παρεμβαίνει την πρώτη ενέργεια να την κάνει ο στρατός» σημείωσε προσθέτοντας ότι «φτάνουμε σε σημείο ο στρατός να παίζει “κλεφτοπόλεμο” με τους πολίτες της περιοχής και της Λέσβου γενικότερα». Όπως είπε, το μηχάνημα ήταν στο σημείο για δύο περίπου ώρες. «Δεν προλάβαμε ούτε καν να πάμε εμείς εκεί. Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι αναγνωριστικά, να δουν τι αντίδραση μπορεί να υπάρξει στο χώρο εκεί», ανέφερε ο κ. Καρασάββας.

«Μέχρι τώρα, όποιες δομές υπήρξαν στο νησί ήταν πρόχειρες, και ήταν αναγκαστικά για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε όλο αυτό που έγινε με τις μεγάλες ορδές ανθρώπων που ήρθαν και έπρεπε κάπου να τακτοποιηθούν, κάπου να μείνουν πρόχειρα» σημείωσε προσθέτοντας ότι «εδώ τώρα συζητάμε για κάτι άλλο, για μόνιμη δομή, για χρηματοδότηση από την ΕΕ, για κάτι το οποίο θα μείνει μόνιμα στο νησί μας και δεν ξέρουμε το ταβάνι του. Ξέρουμε ότι θα ξεκινάει από 3.000 αλλά δεν ξέρουμε πού θα τελειώνει…».

«Έχουμε υποστεί τα πάνδεινα ως κοινωνία, έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας» υπογράμμισε ο κ. Καρασάββας. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα νησιά μας ως ανάχωμα για να ανακόψουμε τις μεταναστευτικές ροές», συμπλήρωσε. «Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συμβεί. Θα αντιδράσουμε και ήδη αντιδράμε», κατέληξε.

The post «Ο στρατός εκτός μεταναστευτικού» λένε Παναγιωτόπουλος-Μηταράκης και την ίδια ώρα εμπλέκεται στη Λέσβο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναγιωτόπουλος-Μηταράκης, Λέσβο,panagiotopoulos-mitarakis, lesvo