Ο Ουκρανός πρέσβης «καρφώνει» την Τουρκία: Αγοράζει σιτηρά που έκλεψε η Ρωσία

Η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών που αγοράζουν σιτηρά τα οποία έκλεψε η Ρωσία από την Ουκρανία, δήλωσε ο πρεσβευτής του Κιέβου στην Άγκυρα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο πρεσβευτής Βασίλ Μπόντναρ είπε επίσης σε δημοσιογράφους ότι ζήτησε βοήθεια από τις τουρκικές αρχές και την Interpol που ερευνούν ποιος εμπλέκεται στις αποστολές σιτηρών τα οποία διέρχονται από τα τουρκικά

ύδατα.

Ας σημειωθεί ότι ο παγκόσμιος δείκτης πείνας έχει ανέβει σε πρωτοφανή επίπεδα, καθώς εκτιμάται ότι 276 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικές ελλείψεις τροφίμων, ενώ τουλάχιστον τρεις χώρες κινδυνεύουν με λιμό.

Με τις τιμές των τροφίμων να αυξάνονται ραγδαία, τις εφοδιαστικές αλυσίδες να αντιμετωπίζουν προβλήματα και τις συγκρούσεις στην Ουκρανία να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας αποθέματα, οι ειδικοί φοβούνται πως αυτή η κρίση είναι πιθανό να βαθύνει ακόμη περισσότερο.

Ειδικά ο πόλεμος στην Ουκρανία εντείνει την κρίση. Η Ρωσία και η Ουκρανία παρέχουν περίπου το 30% του σιταριού και κριθαριού σε χώρες ανά τον κόσμο. Οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί σημαντικά σε παγκόσμιο επίπεδο, από τότε που διακόπηκαν αυτές οι προμήθειες. Εάν η κρίση συνεχιστεί στον τωρινό της ρυθμό, ακόμη 47 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα μπορούσαν να βρεθούν ένα βήμα πριν τον λιμό, τονίζει η Σάζα Μοχράμπι, του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ.

The post Ο Ουκρανός πρέσβης «καρφώνει» την Τουρκία: Αγοράζει σιτηρά που έκλεψε η Ρωσία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα