Ο ναύαρχος που νόμιζε ότι δικαιώθηκε-Διονύσης Χατζηδάκης

Ο πρώην δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, απόστρατος Αξιωματικός του ΠΝ και στενός συνεργάτης της οικογένειας Μητσοτάκη από την εποχή του πατρός Κωνσταντίνου , Διονύσης Χατζηδάκης επανέρχεται με ανάρτηση του στο facebook και υποστησίζει ότι «όπως δικαιώθηκε» με τα «πλέυσιμα» έτσι θα δικαιωθεί και τώρα με το θέμα των στρατιωτικών νοσοκομείων!

Ο κ.Χατζηδάκης

συνεχίζει την προσπάθεια απαξίωσης του militaire.gr αλλά θα εισπράττει μαζί με τις …καρδούλες στο facebook που του «στέλνουν» εκείνοι που θα έπρεπε πρώτοι απ΄ όλους να αντιδρούν και τις απαντήσεις μας…

Σε ότι αφορά στα στρατιωτικά νοσοκομεία τον παραπέμπουμε για πολλοστή φορά στα έγγραφα του ΥΠΕΘΑ που δημοσιεύσαμε. Είμαστε βέβαιοι ότι …θα δικαιωθεί μέχρι τις 9 Ιουνίου που θα γίνουν οι ευρωεκλογές, γιατί με το θόρυβο που προκλήθηκε ελπίζουμε ότι θα κάνουν πίσω στα σχέδια ενοποίησης. Στόχος είναι τοι ψήφοι των στρατιωτικών. Το έργο το έχουμε ξαναζήσει…

Για τα υπόλοιπα:

Να τον ενημερώσουμε ότι νομίζει πως δικαιώθηκε, όπως νομίσαμε κι εμείς και ένα-δυο 24ωρα! Μετά ήρθε ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρος και τον αποκαθήλωσε!

Ως προς την πορεία του πολύπαθου επιδόματος Στόλου, ο κ. Χατζηδάκης μάλλον φαίνεται ότι ελάχιστα παρακολούθησε την πορεία του. Από την ημέρα που πανηγύρισε με δημόσια ανάρτηση στο facebook την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ μέχρι και την ημέρα που ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε την πλήρη αναθεώρησή της ως απολύτως αποτυχημένη, φαίνεται ότι δεν παρακολούθησε πολύ την υπόθεση. Ίσως γι’ αυτό δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το γεγονός ότι μόνο επίδομα Στόλου δεν ήταν τελικά και ότι ένα επίδομα προφανώς δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τα πλεύσιμα.

Σε αυτό το σημείο θα διακινδυνεύσουμε να ξαναχαρακτηριστούμε ότι «χρησιμοποιούμε» τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΣ, αλλά δυστυχώς αυτοί ήταν που χάλασαν το θριαμβευτικό αφήγημα της κυβέρνησης και του τότε Α/ΓΕΕΘΑ που είχε προσωπική ευθύνη σε αυτή την πολύ κακή εξέλιξη, κυρίως για το ΠΝ. Αναγκαστικά λοιπόν θα πρέπει να καταφύγουμε στα στοιχεία που, όχι απλά, έχουν δημοσιεύσει εδώ και μήνες αλλά έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως και δεν τα αμφισβητεί κανείς.

Σύμφωνα με αυτά:

α) Η παράγραφος που αφορούσε την αποζημίωση στελεχών του ΠΝ για τις «αποστολές εντός περιοχής ευθύνης Α/ΓΕΕΘΑ» καταργήθηκε σιωπηρά, μόλις ένα μήνα μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ. Επειδή ο κ. Ναύαρχος δεν δείχνει να το γνωρίζει, τα πολεμικά πλοία που επιχειρούν σε αυτή την περιοχή εξακολουθούν να αποζημιώνονται με το «παλαιό καθεστώς», αυτό για το οποίο ο ίδιος πανηγύριζε ότι «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη». Μάλλον η κυβέρνηση έχει πρόβλημα με το δίκαιο και γι’αυτό κατάργησε την παράγραφο.

β) Η πλεύσιμη αποζημίωση για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις συνδέθηκε με το εισόδημα, με αποτέλεσμα οι στρατιωτικοί στο ΠΝ να λαμβάνουν καθαρά χρήματα πολύ λιγότερα από όσα λάμβαναν πριν.

γ) Ακριβώς όπως είχαν προειδοποιήσει οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΣ ότι θα συνέβαινε, ο μεγάλος κερδισμένος ήταν η Εφορία και όχι τα στελέχη. Δεν ξέρουμε αν ο κ. Χατζηδάκης έχει δει τα στοιχεία από φύλλα μισθοδοσίας που έχουν δημοσιευθεί ως απόδειξη.

Συνεπώς μας είναι λίγο δύσκολο να καταλάβουμε που και σε τι ακριβώς δικαιώθηκε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει τύχει να ακούσει καν ότι το φιάσκο με το επίδομα Στόλου έχει παίξει ιδιαίτερα σοβαρό ρόλο στην αύξηση των παραιτήσεων στο ΠΝ, διότι ουσιαστικά λειτούργησε αντίστροφα, ως εμπαιγμός.

Φαίνεται επίσης ότι ούτε καν η πρόσφατη ιστορία με τον απόπλου της Φρεγάτας ΥΔΡΑ που κόντεψε να εξελιχθεί σε φιάσκο και οδήγησε το Υπουργείο να θεσπίσει ειδική, προσαυξημένη αποζημίωση για τη συγκεκριμένη αποστολή, δεν έτυχε της προσοχής του κ. Χατζηδάκη.

Τέλος, όσον αφορά το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΣ, δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε. Φαίνεται όμως ότι πίσω από την ενόχληση του βουλευτή, υπάρχει μια ανησυχία να σταματήσουμε να προβάλουμε ένα έργο το οποίο έχει αποδειχθεί αξιόπιστο και με θετικό αποτύπωμα για το προσωπικό των ΕΔ. Ίσως το σχόλιο αυτό να υποκρύπτει μια γενικότερη ανησυχία στα εσωτερικά της κυβέρνησης να επιβληθεί μια γενικότερη φίμωση.

Είτε αρέσει στον κ. Χατζηδάκη, είτε όχι, οι ενέργειες της ΠΟΕΣ έχουν δείξει πολύ πιο αποτελεσματικές από τις ενέργειες του ίδιου. Σε λίγες εβδομάδες που λογικά θα δούμε και τη νέα ΚΥΑ που φημολογείται ότι θα έρθει για το επίδομα Στόλου, θα φανεί και το πλήρες μέγεθος της αποτυχίας αυτού για το οποίο πανηγύριζε.

ΥΓ: Κύριε Ναύαρχε γεννήθηκα και έζησα μέχρι τα 26 μου στο Αιγάλεω, πολύ κοντά στο εργοστάσιο υαλουαργίας ΓΙΟΥΛΑ, όπου δούλεψε και ο παππούς μου, που φύσαγε γυαλί.Ξέρετε αυτό το εργοστάσιο που επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη έβαλε λουκέτο παρά την…ανάπτυξη που μας έχει φέρει. Συνεπώς η ταπεινή μου καταγωγή για την οποία είμαι υπερβολικά θα έλεγα υπερήφανος δεν μου επιτρέπει ούτε τη σκέψη να χρησιμοποιήσω οποιονδήποτε για θελήματα.

The post Ο ναύαρχος που νόμιζε ότι δικαιώθηκε-Διονύσης Χατζηδάκης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα