Ο νατοϊκός «Τίγρης» στον Άραξο, οι Τούρκοι στην Αλεξανδρούπολη που είναι γεμάτη Αμερικανούς! Τι «δεν διαβάζουμε»

Την ώρα που στον Άραξο ολοκληρωνόταν η νατοϊκή άσκηση TIGER MEET, με όλους τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων παρόντες, τα τουρκικά F-16 ,προσέγγιζαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση 2,5 ναυτικών μιλίων. Η αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και η νατοϊκή στον Άραξο

δεν φαίνεται να απασχολούν την Άγκυρα, που έχει «διαβάσει» ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει «ταμπουρωθεί» πίσω από μια φαντασιακή «ασπίδα» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων! Όπως είπε στο militaire.gr  ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης για την αποτελεσματική άμυνα-αποτροπής μιας χώρας απαιτούνται «οι δυνατότητες και η πρόθεση να χρησιμοποιηθούν». Ή για να το πούμε διαφορετικά, να πείσεις ότι έχεις την πρόθεση να χρησιμοποιηθούν.

Ποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι πείθουμε γι ΄  αυτό; Και μόνο οι δηλώσεις που έχουν γίνει δημόσια -«δεν είναι ώρα να μιλάμε για την Τουρκία- και η αποφυγή ακόμη και να προφέρουμε τη λέξη Τουρκία, τι μήνυμα εκπέμπει;

Την ίδια ώρα η υπερπροβολή ακόμη και της πιο απλής εκπαιδευτικής δραστηριότητας με όποιον σύμμαχο του ΝΑΤΟ περνά από το Αιγαίο, δείχνει την ανάγκη μας να …πιστέψουμε ότι από κάπου έχουμε …προστασία. Οι αντιδράσεις των «συμμάχων» μας δείχνουν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Η Ουάσινγκτον επί Μπάϊντεν αρχίζει να γίνεται πιο φιλική για τον Ερντογάν ακόμη και από την περίοδο Τραμπ! Οι Ευρωπαίοι τα έχουν χαμένα με το θέμα της Ουκρανίας και ουδείς ασχολείται με την Τουρκία και τον τρόπο που συμπεριφέρεται και η Βρετανία έσπευσε να άρει περιορισμούς για πώληση αμυντικού υλικού στην Άγκυρα. Όσο για το ΝΑΤΟ; Ο γενικός γραμματέας του δε σηκώνει κουβέντα για την Τουρκία. 

Όλα αυτά δε μπορεί παρά να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας που βρίσκει «ανοιχτό γήπεδο».

Όσο για τις πτήσεις κοντά στην Αλεξανδρούπολη; Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία το τολμά. Στις  27/1/1993 τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από την Αλεξανδρούπολη. Το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2020 τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν 8 υπερπτήσεις άνωθεν περιοχών του Ν. Έβρου με χαμηλότερο ύψος πτήσης στις 11 Μαρτίου 2020, όταν 2 F-16 πέταξαν άνωθεν Βορείου Έβρου σε ύψος από 500 έως 10.000 ποδών. 

The post Ο νατοϊκός «Τίγρης» στον Άραξο, οι Τούρκοι στην Αλεξανδρούπολη που είναι γεμάτη Αμερικανούς! Τι «δεν διαβάζουμε» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα