Ο Μητσοτάκης «σβήνει» στην υποδοχή των Rafale τη φορολογία για το πτητικό και τα επιδόματα «υποβρυχίων» και αλεξιπτωτιστών

Την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η άφιξη των πρώτων Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα. Από εκεί ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την μείωση ή ακόμη και την πλήρη άρση της φορολόγησης του πτητικού επιδόματος και των αντίστοιχων επιδομάτων που αφορούν στα στελέχη Ειδικών Δυνάμεων και Υποβρυχίων. Σήμερα φορολογούνται με περίπου 40%.
Το θέμα είχε θέσει σε

κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο βουλευτής και απόστρατος Αντιναύαρχος Διονύσης Χατζηδάκης , ο οποίος σε συνέντευξη του στο militaire.gr είχε πει ότι «το θέμα θα λυθεί».

Ο απόστρατος Αντιναύαρχος Διονύσης Χατζιδάκης απευθυνόμενος προς των πρωθυπουργό στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είχε επισημάνει ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε απαιτήσεις από ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους οπλικά συστήματα δισεκατομμυρίων, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη και τα υποβρύχια, ανθρώπους που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους και την ίδια ώρα να φορολογούμε τα πενιχρά επιδόματα που τους δίνουμε σε ποσοστό που αγγίζει το 40%».
Δεν θα είναι καχύποπτος κάποιος που θα σκεφθεί ότι ο πρωθυπουργός παρά τις δηλώσεις που έχει κάνει ,ψάχνει ημερομηνία εκλογών πριν από το καλοκαίρι. Η ανακοίνωση για τη μείωση ή την άρση φορολόγησης των επιδομάτων για τους ιπτάμενους και όσους υπηρετούν σε υποβρύχια και Ειδικές Δυνάμεις πάντως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αναστρέφει το κλίμα στο προσωπικό των ΕΔ. Ίσως θα εντείνει τις αντιδράσεις αφού τα παράπονα για πλήρη αδιαφορία σχετικά με τα προβλήματα του προσωπικού -κι όχι μόνο τα οικονομικά- παραμένουν και μάλιστα επιδεινώνονται.
Η συνέντευξη της Επισμηναγού που προβλήθηκε χθες στο militaire.gr είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί και καλό θα ήταν να μην θεωρήσουν ότι με τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη από τη Τανάγρα η κυβέρνηση «έκανε το χρέος της προς τους στρατιωτικούς»

The post Ο Μητσοτάκης «σβήνει» στην υποδοχή των Rafale τη φορολογία για το πτητικό και τα επιδόματα «υποβρυχίων» και αλεξιπτωτιστών appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα