Ο Καναδάς ανακοίνωσε αγορά 88 F-35 έναντι 14,2 δις δολαρίων αλλά και κέρδη για τη βιομηχανία του

Ο Καναδάς ανακοίνωσε συμφωνία για την αγορά 88 μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την  Lockheed Martin Corp (LMT.N) έναντι  14,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων .

Ο Καναδάς θα παραλάβει  τα πρώτα F-35  το 2026 και ο στόλος θα είναι πλήρως επιχειρησιακός μεταξύ 2032 και 2034, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Ανίτα Ανάντ σε συνέντευξη Τύπου, μεταδίδει το Reuters.

Το F-35 “είναι το πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος στην αγορά και είναι το σωστό αεροσκάφος για τη χώρα μας”, είπε  στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας

ότι η αγορά και η συντήρηση θα μπορούσαν να συνεισφέρουν πάνω από 425 εκατομμύρια δολάρια Καναδά ετησίως στην καναδική οικονομία και σχεδόν 3.300 θέσεις εργασίας ετησίως . Πρόσθεσε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη επένδυση στη  Καναδική Αεροπορία τα τελευταία 30 χρόνια.
Η ανακοίνωση των μαχητικών F-35 συμπίπτει με το ταξίδι του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό στο Μεξικό τη Δευτέρα για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Βόρειας Αμερικής, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Η Οτάβα προσπαθεί για περισσότερο από μια δεκαετία να αντικαταστήσει το στόλο των μαχητικών της Boeing Co (BA.N) CF-18, μερικά από τα οποία είναι άνω των 40 ετών.

Η κυβέρνηση Τριντό, η οποία αρχικά ήταν αντίθετη στην αγορά F-35 λόγω κόστους, διεξήγαγε μια διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή των αεροπλάνων όπου η Lockheed κέρδισε τη σουηδική SAAB (SAABb.ST) και την Boeing.

The post Ο Καναδάς ανακοίνωσε αγορά 88 F-35 έναντι 14,2 δις δολαρίων αλλά και κέρδη για τη βιομηχανία του appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα