Ο Ερντογάν «τρέχει» και κλείνει μέτωπα, εκτός απ΄ αυτό με την Ελλάδα

Ο Ερντογάν «τρέχει» τη νέα εξωτερική πολιτική του με στόχο να «κλείσει» μέτωπα με όλους. Εκτός από την Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα γράφουν στην Τουρκία ,βρίσκει ανταπόκριση.

Ο Ερντογάν και ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι συζήτησαν την Τρίτη τις διμερείς σχέσεις και την ανάπτυξη ευκαιριών συνεργασίας μεταξύ των χωρών τους, κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Άγκυρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων

Anadolu.

Κατά τη συνάντησή τους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τρόπους με τους οποίους η Τουρκία θα συνεισφέρει στον Λίβανο, ανέφερε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει έργα υποδομής, συμπεριλαμβανομένης της ανοικοδόμησης του λιμανιού της Βηρυτού.

Ο Μικάτι τόνισε την ανάγκη του Λιβάνου για βοήθεια από την Τουρκία, σημειώνοντας ότι η χώρα του «αντιμετωπίζει μια κρίση που είναι  η χειρότερη στον κόσμο σε όλα τα επίπεδα».

«Χρειαζόμαστε υποστήριξη και βοήθεια σε όλους τους τομείς», είπε ο Μικάτι.

Συζητήσεις και με τα ΗΑΕ ακόμη και για την άμυνα

Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) συζήτησαν τη Δευτέρα την ανάπτυξη της αμυντικής και στρατιωτικής τους συνεργασίας, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του υπουργού Επικρατείας των ΗΑΕ για θέματα Άμυνας, Mohammad bin Ahmed Al-Bowardi και του Τούρκου πρέσβη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Tugay Tuncer, στο Άμπου Ντάμπι.

Η συνάντηση έρχεται εν μέσω αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΑΕ.

Ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, επισκέφθηκε  την Τουρκία, ανακοινώνοντας επενδύσεις 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατά την επίσκεψη επίσης υπογράφηκαν  συμφωνίες στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και του εμπορίου.

The post Ο Ερντογάν «τρέχει» και κλείνει μέτωπα, εκτός απ΄ αυτό με την Ελλάδα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα