Ο Ερντογάν στη Σαουδική Αραβία για λεφτά που το Ριάντ δείχνει πρόθυμο να δώσει μέσω Aramco που τη φυλάνει ελληνικοί Patriot!

Ο Ερντογάν μετά από την νατοϊκή-ευρωπαϊκή του «εξόρμηση», στρέφεται σε αναζήτησή χρήματος στην περιοχή του Κόλπου. Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία όπου έγινε δεκτός από τον  πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν .

Οι σχέσεις Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας είναι πολύ σημαντικές για τον Ερντογάν. Την ίδια ώρα που η Ελλάδα έχει στείλει Patriot για να φυλάνε την Aramco , η Σαουδική Αραβία δείχνει πρόθυμη να ρίξει πολλά λεφτά στην Τουρκία.

Όπως έχει γράψει το al-monitor o πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco -που τον φυλάνε ελληνικοί Patriot- έκανε επαφές με περίπου 80 Τούρκους εργολάβους, αυτή την εβδομάδα, για να συζητήσουν πιθανά έργα αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο βασίλειο! Η πληροφορία μεταδόθηκε από το Bloomberg.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Τούρκων Εργολάβων, Ερντάλ Ερέν, δήλωσε στο Bloomberg ότι σχεδιάζονται έργα μέχρι το 2025.

Η κίνηση σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για τις οικονομίες των δύο χωρών. Η Aramco είναι η τρίτη πιο πλούσια εταιρεία στον κόσμο και έχει τεράστια επιρροή στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου. Οι τουρκικές επιχειρήσεις, έχουν πληγεί σκληρά από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους σεισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Σαουδική Αραβία, Ριάντ, Aramco, Patriot,erntogan, saoudiki aravia, riant, Aramco, Patriot