Ο Δένδιας στην Άγκυρα και στο βάθος συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας μεταβαίνει το μεσημέρι στην Άγκυρα, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, καθώς και την υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Από τις δηλώσεις του προκύπτει ότι αντιμετωπίζει τις συναντήσεις με ρεαλισμό:

«Δεν έχω υπεραισιοδοξία, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει δυνατότητα να μιλάμε, στο πλαίσιο της λογικής και του δικαίου. Γιατί αν είναι να μιλάμε

στο πλαίσιο της αυθαιρεσίας, δεν χρειάζεται να μιλάμε».

Η αυθαιρεσία δεν λείπει από την Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος με δηλώσεις του απείλησε ακόμη και με νέα επέμβαση στην Κύπρο και ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα πάει στη συνάντηση με τον κ.Δένδια προερχόμενος από τα κατεχόμενα. Δε θυμόμαστε να έχει υπάρξει “ελληνοτουρκική επαφή” υπό τέτοιες συνθήκες και με τέτοιες προκλήσεις. Ας μην υπενθυμίσουμε τι έχει προηγηθεί όλη τη περυσινή χρόνια…

Ο κ.Δένδιας σε δηλώσεις του είπε ακόμη πως η Ελλάδα δεν φοβάται τον διάλογο και ότι τάσσεται υπέρ ενός εποικοδομητικού διαλόγου στη βάση θεμελιωδών αρχών, όπως είναι το Διεθνές Δίκαιο. Μάλιστα, είχε υπογραμμίσει: «θεωρούμε ότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Ο διάλογος δεν είναι ενδοτισμός. Όταν μιλάς, προβάλλεις τις θέσεις σου, θέτεις τις κόκκινες γραμμές σου, αλλά δεν ενδίδεις». Στο θέμα των “κόκκινων γραμμών” υπάρχει ένα ερώτημα: που έχουν χαραχθεί; Υπάρχει η αίσθηση ότι η χάραξη του κ.Δένδια είναι πιο προωθημένη απ΄ ότι θέλουν άλλοι παράγοντες της κυβέρνησης.

Κανένας δεν περιμένει να προκύψει κάτι εντυπωσιακό από τις συναντήσεις Δένδια με Ερντογάν και Τσαβούσογλου. Αποτελεί μάλλον μια προετοιμασία για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν που οι “σύμμαχοι” μας επιθυμούν. Εκεί θα ακούσουμε ίσως τα “σπουδαία” τα οποία όμως δεν ξέρουμε πόσο ευχάριστα θα ΄ναι.

The post Ο Δένδιας στην Άγκυρα και στο βάθος συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα