Ο Μπάϊντεν περιμένει ακόμη εισβολή από τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν στο διάγγελμα του χαρακτήρισε «πολύ πιθανή» μια μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Έχουμε ετοιμαστεί, μέσω της διπλωματικής οδού, με τη Ρωσία και με τους συμμάχους μας, για να οικοδομήσουμε και να προασπίσουμε την ασφάλεια στην Ευρώπη.

Θα απαντήσουμε αποφασιστικά σε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, κάτι που προς το παρόν αποτελεί απλώς μια υπόθεση.

Τις τελευταίες εβδομάδες και τους τελευταίους μήνες,

αυτή ήταν η προσέγγισή μας, η οποία παραμένει ίδια ακόμη και τώρα.

Άρα τώρα θέλω να απευθυνθώ στον αμερικανικό λαό για το πώς εξελίχθηκε αυτή η κατάσταση, τις πρωτοβουλίες που θέλουμε να αναλάβουμε, καθώς και το τι διακυβεύεται για εμάς αλλά και τον πλανήτη γενικότερα. Πώς όλα αυτά μπορεί να έχουν επιπτώσεις εδώ, στο σπίτι μας», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Για εβδομάδες, μαζί με τους συμμάχους και τους ετέρους μας, η κυβέρνησή μου έχει εμπλακεί σε μια διαρκή διπλωματική διαδικασία. Αυτήν την εβδομάδα έχω μιλήσει με τον πρόεδρο Πούτιν για να καταστήσω σαφές ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μια διπλωματία υψηλού επιπέδου, διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και θα έθνη της Ευρώπης θέλουν να διασφαλίσουν τη νομιμότητα.

Μαζί με τη Ρωσία μπορούμε να το επιτύχουμε, εάν το επιθυμεί και εκείνος. Ο πρόεδρος Πούτιν συμφωνήσαμε ότι οι ομάδες μας θα πρέπει να συνεχίζουν να προχωρούν προς αυτήν την κατεύθυνση, μαζί με τους Ευρωπαίους ετέρους και συμμάχους», προσέθεσε ο ίδιος, κι επεσήμανε:

«Εχθές, η ρωσική κυβέρνηση δεσμεύτηκε δημοσίως να συνεχίσει τη διπλωματία. Συμφωνώ απολύτως. Πρέπει να δώσουμε στη διπλωματία κάθε ευκαιρία επιτυχίας, διότι πιστεύω ότι έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε ανησυχία περί ασφαλείας.

Οι ΗΠΑ έχουν καταθέσει συγκεκριμένες απόψεις σχετικά με τη διασφάλιση εντός περιβάλλοντος ειρήνης στην Ευρώπη. Παρέχουμε νέα μέτρα διαφάνειας, ελέγχου οπλισμού, νέα μέτρα στρατηγικής και σταθερότητας.

Φυσικά αυτά τα μέτρα δεσμεύουν όλους τους ετέρους, το ΝΑΤΟ, αλλά και τη Ρωσία. Θέλουμε πρακτικά βήματα προς τα εμπρός, που μπορούν να μας βοηθήσουν στην κοινή μας ασφάλεια».

The post Ο Μπάϊντεν περιμένει ακόμη εισβολή από τη Ρωσία στην Ουκρανία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα