Ο Μπάιντεν κάνει δραματικό διάγγελμα και το Ισραήλ ξεκινά τη χερσαία επίχειρηση στη Γάζα

Ο Τζο Μπάιντεν, λίγη ώρα πριν το διάγγελμά του, με δήλωση του έδωσε τον δραματικό τόνο που ήθελε.Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο σημείο καμπής που είναι μεγαλύτερο από το κόμμα ή την πολιτική».Αναλυτικά η δήλωσή του«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ο συνεχιζόμενος βάναυσος πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.Βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο σημείο καμπής που είναι μεγαλύτερο από το κόμμα ή την
πολιτική. Απόψε, θα απευθυνθώ στο έθνος στις 8:00 μ.μ. ET από το Οβάλ Γραφείο».Σημειώνεται ότι όπως μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία το Αμερικανικό Πεντάγωνο θα στείλει δεκάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών στο Ισραήλ και τα όπλα θα προέρχονται από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ που προορίζονταν για την Ουκρανία πριν από αρκετούς μήνες.Η απόφαση ελήφθη αφότου το Ισραήλ ζήτησε από τις ΗΠΑ βοήθεια και πως χρειάζονταν βλήματα πριν από μια προγραμματισμένη χερσαία εισβολή στη Γάζα.Οι ΗΠΑ προηγουμένως μείωσαν τα αποθέματά τους πυρομαχικών στο Ισραήλ νωρίτερα αυτό το έτος, με σχέδια να στείλουν τα όπλα στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

The post Ο Μπάιντεν κάνει δραματικό διάγγελμα και το Ισραήλ ξεκινά τη χερσαία επίχειρηση στη Γάζα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα