Ο Α/ΓΕΕΘΑ καλό θα είναι να πάψει να κρύβεται πίσω από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Κάθε φορά που οποιοσδήποτε «τολμήσει» να ασκήσει κριτική σε αποφάσεις και επιλογές , σε εξόφθαλμα λανθασμένες κινήσεις και διαταγές από την ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ , αμέσως αντιμετωπίζεται με το επιχείρημα «κάτω τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις»! Ας εξηγήσει λοιπόν επιτέλους κάποιος στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι Ένοπλες Δυνάμεις!Ένοπλες Δυνάμεις είναι το προσωπικό του που αυτές τις ημέρες είναι μέχρι το λαιμό στα λασπόνερα και σώζει κόσμο.Ένοπλες Δυνάμεις είνα οι πιλότοι των ελικοπτέρων που διακινδυνεύουν
την ίδια τους της ζωή. Τη ζωή που έχασαν πρόσφατα δύο συνάδελφοι του ιπτάμενοι που πετούσαν με πυροσβεστικό αεροσκάφος και έσβηναν φωτιές.Αυτές είναι πρώτα απ΄  όλα οι Ένοπλες Δυνάμεις...Αφορμή για να επαναλάβουμε τα αυτονόητα οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ από τη Λάρισα. Τι δήλωσε ο κ. Δένδιας έχοντας δίπλα του τον κ.Φλώρο:«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις ή σε κόμματα. Ανήκουν στον ελληνικό λαό και στο Έθνος. Διατηρούν αλώβητη την εδαφική και εθνική μας ακεραιότητα, έναντι των πάσης φύσεως απειλών. Το ζήσαμε, άλλωστε, με τον πιο έντονο τρόπο τα τελευταία χρόνια. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν πηγή περηφάνιας για το Έθνος και τον λαό, του οποίου είναι αναπόσπαστο τμήμα. Παραμένουν δε συμπαραστάτες της ελληνικής κοινωνίας σε κάθε στιγμή κρίσης της. Κάθε κριτική είναι βέβαια απολύτως δεκτή, όμως θα παρακαλούσα τους ελάχιστους να μην απαξιώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις για λόγους μικρών σκοπιμοτήτων και εντυπωσιασμού. Δεν είναι μόνο άδικο, αυτό θα ήταν ίσως ανεκτό, είναι βαθύτατα εθνικά επιζήμιο. Δε χρειάζεται να θυμίσω πού βρισκόταν η χώρα και τι αντιμετώπιζε μόλις προ ολίγων μηνών. Όπως λέω πάντοτε, η Ελλάδα δεν κατέστη Λουξεμβούργο».Ελπίζουμε ότι άπαντες στο ΓΕΕΘΑ έχουν καταλάβει ότι οι ΕΔ δεν ανήκουν σε κόμματα. Έχουμε αμφιβολίες... Έχουμε γνωρίσει πολλούς που κατορθώνουν να είναι πάντα καλά με όλα τα κόμματα. Θα έχει και ο κ.Φλώρος υπ  όψιν του τέτοιες περιπτώσεις.Ουδείς απαξιώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις κι αυτό καλά το γνωρίζει ο κ.Φλώρος. Το πότε κλήθηκαν τα ελικόπτερα να πετάξουν, γιατί δεν έγιναν ενέργειες για να προστατευθούν τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο δεν είναι κριτική στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι κριτική σε όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις. Μεγάλη διαφορά.Εθνική επιζήμια η κριτική σε αρνητικά γεγονότα που συμβαίνουν στις ΕΔ; Είναι η δικαιολογία που ακούμε 30 χρόνια τώρα κάθε φορά που κάποια ηγεσία κάνει ασυγχώρητα λάθη. «Μην γράφετε, τα βλέππουν οι Τούρκοι»!!! Στην πραγματικότητα δεν θέλαμε να γράφουμε για να βάζουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να αφήνουν τις λύσεις για τον επόμενο. Που έλεγε και έκανε τα ίδια...Όσο για την υπενθύμιση ότι δεν είμαστε Λουξεμβούργο περιττή. Ίσως αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όσοι έχουν αφήσει την χώρα με ποσοστά διαθεσιμότητας πτητικών μέσων που δεν τα έχει ...ούτε το Λουξεμβούργο.

The post Ο Α/ΓΕΕΘΑ καλό θα είναι να πάψει να κρύβεται πίσω από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΓΕΕΘΑ, Ενόπλων Δυνάμεων,ageetha, enoplon dynameon