Ο αφελληνισμός της αμυντικής μας βιομηχανίας, οι εξοπλισμοί και οι υποκλοπές- Γ.Καραμέρος

Ο Γιώργος Καραμέρος ,έμπειρος δημοσιογράφος με θέσεις και απόψεις που στηρίζονται με επιχειρήματα, μιλά στο militaire.gr για την πολυεπίπεδη κρίση που όλοι βιώνουμε στη χώρα. Από την οικονομία και την ακρίβεια μέχρι τις υποκλοπές και από τα ελληνοτουρκικά μέχρι τους εξοπλισμούς, μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων αλλά και σκανδάλων προκαλούν πολλές συζητήσεις και μεγάλο προβληματισμό.

Ένα από τα μεγάλα θέματα είναι η απόλυτη περιφρόνηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Η κυβέρνηση την αγνόησε εντελώς και δεν φρόντισε να συμμετέχει στο τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα των 14 δις.

«Μιλάμε

για αφελληνισμό της αμυντικής μας βιομηχανίας. Ήταν πολιτική επιλογή να τελειώσει η ελληνική αμυντική βιομηχανία. Θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στην ελληνική αμυντική βιομηχανία αλλά θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις στα γαλλικά ναυπηγεία», τονίζει ο δημοσιογράφος και διευθυντής του flash.gr Γιώργος Καραμέρος.

Τι έχει γίνει για τη συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη των οπλικών συστημάτων που έχουμε παραγγείλει;

Αγοράζουμε ότι χρειάζονται πραγματικά οι ΕΔ, όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το μέλλον; Τι μας έχει δείξει μέχρι στιγμής ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας;

Για τα ελληνοτουρκικά: Μπορεί να έχουν βάση οι υποψίες ότι κάποιοι σε Αθήνα και Άγκυρα εντάσσουν μια κρίση στις εσωτερικές πολιτικές ατζέντες; «Θα μπορούσαμε ίσως να απαντήσουμε αν γνωρίζαμε τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στον Βόσπορο», λέει ο Γ.Καραμέρος.

Για τα όπλα στην Ουκρανία: «Όποιος τόλμησε να ρωτήσει τι έχουμε στείλει κατηγορήθηκε περίπου ως προδότης με κατήγορους πατριδοκάπηλους».

Για τις υποκλοπές:

«Το κοινό στοιχείο όλων των παρακολουθήσεων ήταν η ροή του χρήματος και γι΄  αυτό στη λίστα των υποκλοπών ήταν ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο επικεφαλής των εξοπλισμών. Τους ενδιέφερε να ξέρουν τι σκέφτονται για τις μεγάλες αγορές», υποστηρίζει ο Γιώργος Καραμέρος που απαντά και σε ερωτήματα για την οικονομία και την πολιτκή:

Θα συνέφερε τον πρωθυπουργό να κάνει τώρα εκλογές, αυτό λέει η λογική. Γιατί δεν το κάνει;

Τι θα μπορούσε να είχε κάνει η κυβέρνηση και δεν το έκανε για να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή ακρίβεια που είχε ξεκινήσει να δυσκολεύει τη ζωή των πολιτών πολύ πριν ξεκινήσει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας;

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

The post Ο αφελληνισμός της αμυντικής μας βιομηχανίας, οι εξοπλισμοί και οι υποκλοπές- Γ.Καραμέρος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα