Νεύρα στο ΥΠΕΘΑ επειδή διέρρευσαν τα όπλα που στείλαμε στην Ουκρανία! Τι λέει ο Γ.Τσίπρας

Το θέμα της αποστολής όπλων στην Ουκρανία από την Ελλάδα, φαίνεται ότι προστίθεται στους πολλούς πονοκεφάλους που έχει η κυβέρνηση. Και είναι ένα θέμα που προκαλεί και εκνευρισμό καθώς δεν μπορεί αν δικαιολογηθεί η δήλωση που αποδίδεται στον ΥΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία «τα Γενικά Επιτελεία είναι ελβετικό τυρί»!!!  

Η διαρροή των όπλων και πυρομαχικών που έχουν σταλεί στην Ουκρανία δεν έμεινε μυστική όπως φαίνεται ότι ήλπιζαν

στην κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, μιλά στο militaire.gr για το κλίμα που επικράτησε στην ανοιχτή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών. 

Ο ΥΕΘΑ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τους αριθμούς των όπλων και πυρομαχικών που έχουν σταλεί στην Ουκρανία, αλλά επί της ουσίας επιβεβαίωσε όσα έχουν διαρρεύσει για το «είδος» τους και αυτό προκαλεί προβληματισμό. 

Όπως λέει ο κ.Τσίπρας σε αυτά που στείλαμε περιλαμβάνονται και Stinger. 

Θέμα φαίνεται να υπάρχει και με την αντικατάσταση των ρωσικών BMP-1 από τα γερμανικά Marder. Πως και πότε θα γίνει; Ο ΥΕΘΑ υποστήριξε ότι η συμφωνία ακόμη δεν έχει κλείσει, αλλά ο Γερμανός Καγκελάριος έρχεται στη Θεσσαλονίκη τα επόμενα 24ωρα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν την υπόθεση των Marder με την επιμονή των Γερμανών να μας φορέσουν καπέλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αρμάτων μάχης που κατά τον κ.Τσίπρα, μαζί με τα «παρελκόμενα» μπορεί να ξεπεράσει τα 3 δις!!!

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

The post Νεύρα στο ΥΠΕΘΑ επειδή διέρρευσαν τα όπλα που στείλαμε στην Ουκρανία! Τι λέει ο Γ.Τσίπρας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα