Νέο Dacia Jogger. Το πιο προστιτό οικογενειακό επταθέσιο

Το Dacia JOGGER συγκεντρώνει πλεονεκτήματα από πολλές κατηγορίες: το μήκος ενός station wagon, την ευρυχωρία ενός MPV, την εμφάνιση ενός SUV. Πρόκειται για ένα μοντέλο που είναι… μία κατηγορία από μόνο του. Σαν γνήσιο μέλος της οικογένειας Dacia, το JOGGER προσφέρει την καλύτερη αναλογία τιμής-χώρων, αλλά και την

ευελιξία ενός πολυμορφικού αυτοκινήτου

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 

Στο μπροστινό μέρος του Dacia JOGGER ξεχωρίζει η μεγάλη γρίλια της μάρκας, τα φαρδιά φτερά και η θέση των τροχών που είναι ακροβολισμένοι στις τέσσερεις γωνίες του αμαξώματος, καθώς και το μυώδες και οριζόντιο καπό. Οι μεγάλοι τροχοί και το πίσω σποϊλερ προσδίδουν δυναμισμό. Τα κάθετα πίσω φώτα συμβάλλουν στην αίσθηση ότι η πίσω πόρτα είναι πιο πλατειά. Το σχέδιό τους τονίζει ακόμα περισσότερο τους ώμους των πίσω φτερών, ενισχύοντας την αίσθηση της σταθερότητας. 

Το Dacia JOGGER αναδεικνύει τον εκδρομικό του χαρακτήρα με τις μπάρες οροφής, τα φαρδιά φτερά και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος (200mm), που το καθιστούν ιδανικό για κάθε είδους διαδρομή. 

πληθωρικες ΔΙΑΣΤΑΣΕΙς 

Εφοδιασμένο με τροχούς μεγάλης διαμέτρου και ελαστικά υψηλού προφίλ, το Dacia JOGGER δείχνει ιδιαίτερα στιβαρό. Το μεγάλο μεταξόνιο (2.9μ.), ο μεγάλος χώρος για τα κεφάλια των επιβατών και το κάθετο πίσω μέρος (κάθετα φωτιστικά σώματα, πολύ φαρδιά πόρτα, χαμηλό κατώφλι), είναι στοιχεία που προδιαθέτουν για ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό και έναν πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών. Το αυξημένο ύψος της πίσω πόρτας κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στα πίσω ευρύχωρα καθίσματα. Με 4.55μ. μήκους, το Dacia JOGGER είναι το μακρύτερο αυτοκίνητο στη γκάμα της Dacia.

 ΑΝΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους ΕΠΙΒΑΤΕΣ 

Ορισμένες εκδόσεις διαθέτουν αναδιπλούμενα τραπεζάκια αεροπορικού τύπου και ποτηροθήκες για τους επιβάτες της 2ης σειράς καθισμάτων. Τα τραπεζάκια επεκτείνονται μέχρι και 70χλστ. για να εξυπηρετούν τις ανάγκες κάθε επιβάτη, ανεξαρτήτως ύψους και σωματότυπου. Στη 2η σειρά διατίθενται άγκιστρα ISOFIX για την ασφαλή μεταφορά παιδικών καθισμάτων.

Όσο για τους δύο επιβάτες της 3ης σειράς, ο καθένας έχει ξεχωριστό κάθισμα, υποβραχιόνιο και μεγάλο πίσω σπαστό τζάμι εξαερισμού για καλύτερη θέα. Αυτό το σπαστό τζάμι προσφέρει φυσικό αερισμό στον επιβάτη. Κάθε σειρά καθισμάτων έχει το δικό της φωτιστικό οροφής. Το ύψος του καθίσματος (+55mm μεταξύ των σειρών 1 και 2, +25mm μεταξύ των σειρών 2 και 3) εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη άνεση στις πίσω θέσεις.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΝΤΟΥ 

Το Dacia JOGGER διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 24 λίτρων, που είναι διασκορπισμένοι σε ολόκληρη την καμπίνα. Μεταξύ αυτών και το κλειστό ντουλαπάκι του συνοδηγού με χωρητικότητα 7λ., οι εμπρός και πίσω θήκες στα πάνελ των θυρών με δυνατότητα τοποθέτησης μπουκαλιού του 1λ., ένας κλειστός χώρος 1,3λ. στην κεντρική κονσόλα και 6 ποτηροθήκες. 

ΝΕΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.0 TCe 110

Το Dacia JOGGER εξοπλίζεται με τον ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα 1.0 TCe 110, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. 

Ο TCe 110 είναι ένας 3κύλινδρος turbo κινητήρας 1.0 λίτρου, με άμεσο ψεκασμό και απόδοση 110 ίππων (81kW). Χάρη στο μπλοκ αλουμινίου, ο κινητήρας αυτός επιτυγχάνει μείωση του βάρους του. Με ροπή 200Nm στις 2.900σ.α.λ., είναι, αυτή τη στιγμή, ο πιο ισχυρός κινητήρας στη γκάμα του Dacia JOGGER.

1.0 TCe 100 LPG: ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΔΙΠΛΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ (ΒΕΝΖΙΝΗΣ/ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ) 

Η Dacia είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει μια πλήρη γκάμα οχημάτων διπλού καυσίμου (βενζίνης/LPG). Η μεικτή κατανάλωση (WLTP) του κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG, ξεκινά από τα 7,6λ./100χλμ.* (με 121γρ. CO2/χλμ*). Όταν λειτουργεί με υγραέριο, οι μέσες εκπομπές CO2 για το Dacia JOGGER είναι 10% λιγότερες από έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μοντέλο επιτυγχάνει μέγιστη αυτονομία που φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα, χάρη στα δύο ρεζερβουάρ που διαθέτει: ένα ρεζερβουάρ υγραερίου 40 λίτρων και ένα βενζίνης 50 λίτρων. 

* Τιμές κατ’ εκτίμηση που βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης 

Δελτίο Τύπου Dacia

The post Νέο Dacia Jogger. Το πιο προστιτό οικογενειακό επταθέσιο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα