Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Νέες περιπέτειες, επανεμφάνιση Σάφα και πρόβλημα για τις νέες κορβέτες

Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε νέες περιπέτειες! Ο Γαλλολιβανέζος επιχειρηματίας Ισκαντάρ Σαφάρι που είχε αγοράσει τα ναυπηγεία από την Thyssen Krupp Marine Systems, επαννέρχεται και απαιτεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις που «πονάνε» όχι μόνο οικονομικά. Η υπόθεση του Σκαραμαγκά που αγοράστηκε από τον εφοπλιστή Γ.Προκοπίου «κολλάει» ξανά πολύ άσχημα.

Σύμφωνα

με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας La Tribune που φιλοξενεί και δηλώσεις του Σάφα η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της από διεθνή δικαστήρια που επικυρώθηκαν πρόσφατα και από τον Άρειο Πάγο. Τα ποσά που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα είναι ιλιγγιώδη στις παρούσες συγκυρίες.

Ο Σάφα στις δηλώσεις του μιλά για επιστολή που έχει στείλει προς την ελληνική κυβέρνηση με την οποία ζητά να επιστρέψει το ναυπηγείο στην ιδιοκτησιακή κατάσταση του 2017, απαιτεί  πληρωμές για  το πρόγραμμα υποβρυχίων τύπου 214  και επανεργοποίηση της σύμβασης ναυπήγησης δύο ακόμη υποβρυχίων τύπου 214  και  τον εκσυγχρονισμό δύο υποβρυχίων τύπου 209.

Όλα αυτά σύμφωνα με το γαλλικό δημοσίευμα επηρεάζουν άμεσα το πρόγραμμα ναυπήγησης κορβέτων για τον ελληνικό Στόλο.

The post Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Νέες περιπέτειες, επανεμφάνιση Σάφα και πρόβλημα για τις νέες κορβέτες appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Νέες, Σάφα,nafpigeia skaramagka, nees, safa