Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μόνο με ψήφους της ΝΔ το σχέδιο νόμου για την «εξυγίανση»

Με τη θετική ψήφο της ΝΔ ψηφίσθηκε επί της Αρχής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ

25 το καταψήφισαν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ολοκληρώνοντας την συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου στην Επιτροπή, προανήγγειλε ότι θα υπάρξει νομοθετική προσθήκη που θα αναφέρει ότι «το επιχειρηματικό πλάνο προβλέπει τη διατήρηση και ανάπτυξη και των υφιστάμενων 600 θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα, μέσα σε τρία χρόνια προβλέπεται ανάπτυξη 1.400 νέων θέσεων εργασίας στις δύο εταιρείες, αμυντική και εμπορική, με βάση και το πρακτικό διαβούλευμα μεταξύ εργαζομένων, σωματείου, εταιρείας και το επιχειρηματικό πλάνο προβλέπεται η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας 600 εντός 6 σε 12 μήνες και διπλασιασμός τους εντός 24 μηνών.

Επίσης, προβλέπεται στην αμυντική εταιρεία πως μετά από συνεννόηση με το σωματείο εργαζομένων και η τήρηση και η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας». Μία προσθήκη, όπως είπε, μπορεί να γίνει για να γίνει ακόμα πιο σαφή η δέσμευση για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όπως ζητούν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γεωργιάδη, επίσης, έχει προαναγγείλει από τη συζήτηση επί της Αρχής του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή, ότι θα υπάρξουν δύο ακόμα προσθήκες- βελτιώσεις.

The post Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μόνο με ψήφους της ΝΔ το σχέδιο νόμου για την «εξυγίανση» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα