Μυστήριο με νευρολογική ασθένεια που «χτυπά» νέους

Μυστήριο κυριαρχεί με ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα όπως ξαφνική απώλεια βάρους, αϋπνίες, παραισθήσεις, νοητικές δυσκολίες και περιορισμούς στην κινητικότητα. Οι γιατροί στον Καναδά είναι προβληματισμένοι από τη νέα νευρολογική ασθένεια που  «χτυπά» νέες ηλικίες. Τα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων αυξάνεται ραγδαία και νεαροί ενήλικες, χωρίς υποκείμενα

νοσήματα, εμφανίζουν ανησυχητικά συμπτώματα όπως ξαφνική απώλεια βάρους, αϋπνίες, παραισθήσεις, νοητικές δυσκολίες και περιορισμούς κινητικότητας.

Οι επιστήμονες εντόπισαν το πρόβλημα από την άνοιξη του 2021. Μελετούν 48 περιπτώσεις ενώ τα ύποπτα περιστατικά ξεπερνούν τα 150. Συμπτώματα της μυστηριώδους νόσου ανέπτυξαν άνθρωποι που βρέθηκαν σε στενή επαφή με όσους είχαν νοσήσει, γεγονός που ενδέχεται να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι με τη νόσο έχουν σχέση περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Guardian, ένα ύποπτο κρούσμα αφορά άνδρα που παρουσίασε συμπτώματα άνοιας και κινητικό πρόβλημα. Η σύζυγός του, που τον φρόντιζε, ξαφνικά άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα ύπνου, ατροφίας μυών, άνοιας και παραισθήσεων και πλέον βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση.

Σε άλλο περιστατικό, νεαρή μητέρα έχασε ξαφνικά 30 κιλά, εμφάνισε πρόβλημα αϋπνίας και άρχισε να έχει παραισθήσεις.

Υπάλληλος τoυ υγειονομικού δικτύου «Vitalité Health Network», μία από τις δύο ιατρικές υπηρεσίες της επαρχίας Νιου Μπρούνσγουικ όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια για το πρόβλημα εξαιτίας της ανησυχίας για την ταχύτητα με την οποία επιδεινώνεται η υγεία νεαρών ατόμων στην περιοχή. «Δεν πρόκειται για μια ασθένεια του Νιου Μπρούνσγουικ», όπως είπε.

«Το πιθανότερο είναι ότι εμείς είμαστε απλώς η περιοχή που προειδοποιεί, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς μας είναι επαρχιακό με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να είναι δυνητικά πιο εκτεθειμένοι σε περιβαλλοντικούς παράγοντες», σημείωσε.

Οι τοπικές αρχές καταβάλουν προσπάθειες για να καθησυχάσουν τους πολίτες. Τον Οκτώβριο, αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι τα 8 θανατηφόρα κρούσματα οφείλονταν σε λάθος διάγνωση, υποστηρίζοντας ότι τα θύματα δεν υπέφεραν από αυτή τη μυστήρια νευρολογική ασθένεια, αλλά είχαν πεθάνει από παθολογικά αίτια.

Πάντως, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποια τροφή, συμπεριφορά ή για έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες η οποία να οδηγεί στα συγκεκριμένα νευρολογικά συμπτώματα.

Καναδοί επιστήμονες εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν καλύτερη εικόνα για το θέμα και θα προβούν σε ανακοινώσεις για τις 48 περιπτώσεις που είναι υπό διερεύνηση.

Όλες οι ειδήσεις

Πλουτίζοντας την εποχή του κορονοϊού! Τι καταγγέλει επιχειρηματίας για ράπιντ τεστ και μάσκες

Το ΕΛΙΑΜΕΠ «ξαναχτυπά» και με άρθρο μέλους του μας καλεί σε «πολιτική σύμπραξης» με την Τουρκία

Μήνυμα από Τουρκία σε ΗΠΑ για την Ελλάδα αλλά και τα F-35

The post Μυστήριο με νευρολογική ασθένεια που «χτυπά» νέους appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μυστήριο,mystirio