Μητσοτάκης κατά Μητσοτάκη για την αστυνομία

Ερωτηθείς για τη λειτουργία της Αστυνομίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως μερικές φορές ο ίδιος νομίζει ότι έχουμε πρόβλημα νοοτροπίας και αναρωτήθηκε αν είμαστε με τον νοικοκυραίο ή τον διαρρήκτη.

Το επίπλαστο δίλημμα το επικαλέστηκε σκόπιμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας το «μάτι» στο ακροδεξιό ακροατήριο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Mega. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Αστυνομία είναι η προέκταση του κράτους

και η μόνη επιφορτισμένη με την άσκηση της νόμιμης βίας.

«Το να θεωρούμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι του αυταρχισμού και του νόμου και της τάξης επειδή η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, είναι μια άποψη απελπιστικά μειοψηφική. Δουλειά μας είναι η Αστυνομία που έχουμε να γίνει καλύτερη», δήλωσε προσθέτοντας πως αποδίδει μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση των αστυνομικών.

«Κατόπιν εορτής» εκπαίδευση

Έτσι, λίγο μετά την αιματηρή καταδίωξη – μπάχαλο που ανέδειξε χρόνιες παθογένειες της ΕΛ.ΑΣ αναγκάζοντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να ξηλώσει εν μια νυκτί την Άμεση Δράση, αλλά και να… υποσχεθεί ότι θα επανεκπαιδεύσει τους αστυνομικούς (αναγνωρίζοντας δηλαδή ότι δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση), έρχεται και ο πρωθυπουργός να δηλώσει ότι αποδίδει μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση των αστυνομικών.

Είναι όμως ο ίδιος που κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν αφήνει την ΕΛ.ΑΣ να κάνει τη δουλειά της, που χρέωνε στους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δίνουν πολιτική εντολή για να πατάξουν το έγκλημα και που υποσχόταν ότι όταν έρθει η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει ο νόμος και η τάξη.

Δύο και πλέον χρόνια μετά, ως πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακάλυψε ότι η αστυνομία χρειάζεται εκπαίδευση. Και πάει ένα βήμα παραπέρα, «καταγγέλλοντας» τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για την περίφημη φράση όταν ήταν πρωθυπουργός το 1992 απευθυνόμενος στα ΜΑΤ: «Εσείς είστε το κράτος».

Όταν ο Μητσοτάκης είπε στην αστυνομία «εσείς είστε το κράτος»

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κάποτε είχε ειπωθεί μία κουβέντα από κάποιον άλλον ο οποίος καθότανε σε αυτή τη θέση, είχε πει στους αστυνομικούς ότι το κράτος είστε εσείς. Κακώς είχε ειπωθεί όπως είχε ειπωθεί τότε», σημείωσε αναφερόμενος στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, χωρίς να τον κατονομάσει.

Και συνέχισε λέγοντας για να κρατήσει τις ισορροπίες: «Όμως δεν ακυρώνει σε καμία περίπτωση να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι το μονοπώλιο της νόμιμης βίας σε ένα κράτος δικαίου το έχει μόνο η Αστυνομία. Θα βελτιώσουμε την απόδοση της Αστυνομίας -και μακριά από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών όσοι θεωρούν ότι η Αστυνομία είναι το όργανο του κρατικού αυταρχισμού. Αυτά τα αφήσαμε πίσω μας μισόν αιώνα τώρα».

Όλες οι ειδήσεις

Άδωνις Γεωργιάδης: Άλλο εκκλησία, άλλο κομμωτήριο

Κορονοϊός: «Στις εκκλησίες δεν κολλάει» ,το λέει και ο πρωθυπουργός και …ο Θεός βοηθός

Μητσοτάκης: Δεν έχω κόψει ποτέ τις επικοινωνίες με Ερντογάν

The post Μητσοτάκης κατά Μητσοτάκη για την αστυνομία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα