Μισθοφόροι με 60.000 ευρώ το μήνα στην Ουκρανία!

Με… μισθό 2.000 ευρώ την ημέρα και συμβόλαιο τριών μηνών, εκατοντάδες επαγγελματίες πολεμιστές (μισθοφόροι), βρίσκονται ήδη στα θέατρα των επιχειρήσεων την Ουκρανίας και επιλέγοντας στρατόπεδο, μάχονται άλλοι στο πλευρό των Ρώσων και άλλοι με τους αμυνόμενους.

Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Περίπου 200 από αυτούς σκοτώθηκαν χθες στο στρατόπεδο τους στην  τοποθεσία Σταρίτσι, από επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι.

Αυτό το πλήγμα είναι το έργο «όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας» ανακοίνωσε ο ‘Ιγκορ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας,

χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Η εξουδετέρωση ξένων μισθοφόρων που φτάνουν στην Ουκρανία θα συνεχιστεί», πρόσθεσε….

Συροι, Ιταλοί, Ολλανδοί, Αμερικανοί, Βρετανοί, Καναδοί, Βέλγοι, Ισπανοί, Νοτιοαφρικανοι,  και κάποιοι Έλληνες-σύμφωνα με πληροφορίες-βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη, και όσοι από αυτούς επιστρέψουν, θα έχουν κερδίσει 60.000 e, περιμένοντας την επόμενη ευκαιρία…

Τέσσερις μεγάλες εταιρίες στρατολόγησης μισθοφόρων κινούν τα νήματα σ αυτούς τους «στρατούς», έχοντας ένα πλούσιο κατάλογο από σκληροτράχηλους πολεμιστές, πρώην στρατιωτικούς των ειδικών δυνάμεων, που είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να υποστηρίξουν μακριά από ιδεολογίες και συναισθηματισμούς, όποιον πληρώσει για να επιβάλει τις επιδιώξεις του δια των όπλων!

Όπως αποκάλυψε το BBC ήδη από τις πρώτες μέρες των μαχών μέσω της πλατφόρμας Telegram, ειδοποιούνται μισθοφόροι κυρίως πρώην στελέχη της «αόρατης» ομάδας Wagner. 

Στις ιδιωτικές συζητήσεις ο πόλεμος αναφέρεται ως «πικ νικ στην Ουκρανία», ενώ οι προϋποθέσεις μειώνονται ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των πολεμιστών.

Οι ουκρανικές Αρχές έδωσαν ήδη στη δημοσιότητα βίντεο με μισθοφόρο που συνελήφθη στο πεδίο της μάχης.

Υπό την κάλυψη της συμμετοχής στη ρωσική Ομοσπονδία ο Πούτιν στέλνει στο μέτωπο και Τσετσένους μαχητές.

 Σκληροτράχηλους μουσουλμάνους πιστούς στον ηγέτη τους, Ραζμάν Καντίροφ, που δεν ξεχνούν να επικαλεστούν τον Αλλάχ.

Από την άλλη πλευρά, από τα πολωνικά σύνορα περνούν επίσης καθημερινά μισθοφόροι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Κιέβου.

 Η πηγή των χρημάτων άγνωστη, ενώ οι ίδιοι δηλώνουν απλά εθελοντές που πηγαίνουν για να βοηθήσουν. 

Ένας από αυτούς ο Ματίας, που μίλησε στην απεσταλμένη του MEGA, στην Πολωνία, Βελίκα Καραβάλτσιου.

Μαυροντυμένος περιμένει υπομονετικά στη μεθόριο για να περάσει σε ουκρανικό έδαφος. 

Επικαλείται μακρινή καταγωγή από την Ουκρανία και υπενθυμίζει πως στη χώρα του την Τσεχία, έχουν εμπειρίες από τη σοβιετική εισβολή.

«Πάω να δω τι μπορώ να κάνω. 

Θα πάω στη Λβιβ και μετά ίσως συνεργαστώ με κάποιον στον δρόμο προς το Κίεβο και μετά θα δω…», είπε.

Κοντά του ο Μάικλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Έχοντας ραμμένη στα ρούχα του την αστερόεσσα, δηλώνει πως είχε πολεμήσει ως πεζοναύτης στο Αφγανιστάν και πηγαίνει στην Ουκρανία ως μαχητής για την ελευθερία.

Όσο ο πόλεμος συνεχίζεται τόσο οι επαγγελματίες του πολέμου θα γεμίζουν με χρήμα βαμμένο με το αίμα αθώων πολιτών.

Η ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στις 3 Μαρτίου στον διεθνή Τύπο, 591 ξένοι μαχητές από εννέα διαφορετικές χώρες είχαν εκφράσει την επιθυμία να καταταγούν στον ουκρανικό στρατό με επίσημα αιτήματά τους προς τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της χώρας στο εξωτερικό. 

Ανάμεσά τους 70 Ιάπωνες, 400 Σουηδοί και 100 Λιθουανοί.

Αγγελία που βρίσκεται αναρτημένη σε ιστοσελίδα η οποία εξειδικεύεται στην ιδιωτική αγορά ασφαλείας αναφέρει με σαφήνεια ότι αμερικανική εταιρεία αναζητά προσωπικό ασφαλείας για επιχειρήσεις και αποστολές εντός Ουκρανίας, με την αμοιβή να κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000 ευρώ την ημέρα, δίχως να υπολογίζονται τα bonus.

 Ως προϋπόθεση τίθεται η πενταετής στρατιωτική εμπειρία ή η προϋπηρεσία σε άλλη ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας. 

Σε δημόσια τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, προειδοποίησε ότι οι ξένοι μισθοφόροι «στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να αναμένουν πως θα διωχθούν ως εγκληματίες». 

Σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, περισσότεροι από 400 Ρώσοι μισθοφόροι «Wagner» βρίκονται καθ’ οδόν για το Κίεβο έπειτα από εντολές του Κρεμλίνου να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την κυβέρνησή του και να προετοιμάσουν το έδαφος για να μπορέσει η Μόσχα να πάρει τον έλεγχο της χώρας, όπως αποκαλυπτουν οι Times.

Πρόκειται για τον ιδιωτικό στρατό του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που αποτελείται από δέκα χιλιάδες επίλεκτους Ρώσους μισθοφόρους, οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε πολεμικές συγκρούσεις.

 Επικεφαλής της οργάνωσης είναι ο Ντμίτρι Ούτκιν και χρηματοδότης ο έμπιστος του Πούτιν, Ρώσος ολιγάρχης Γεβγένι Πριγκοτσίν. 

O Ρώσος επιχειρηματίας ξεκίνησε την καριέρα του ως χονδρέμπορος λουκάνικων τη δεκαετία του 1990 στην Αγία Πετρούπολη. Στα τέλη εκείνης της δεκαετίας άνοιξε ένα εστιατόριο όπου σύχναζε ο Πούτιν στην αρχή της προεδρικής του θητείας, πηγαίνοντας ακόμη και επίσημους καλεσμένους του, όπως τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Μετά επεκτάθηκε στο catering, κερδίζοντας επικερδέστατες συμβάσεις για να τροφοδοτεί το Κρεμλίνο, σχολεία και τον στρατό, αποκομίζοντας τον τίτλο του «σεφ του Πούτιν» και διατηρώντας στενότατες σχέσεις μαζί του και με τον κρατικό μηχανισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ε.Ε. έχει ήδη βάλει στο μάτι τον Γεβγένι Πριγκοζίν. 

Από τον Οκτώβριο του 2020 έχει επιβάλει απαγόρευση εισόδου στην Ευρώπη και πάγωμα περιουσιακών του στοιχείων, ενώ κυρώσεις του έχουν επιβληθεί και από την Ουάσιγκτον γιατί χρηματοδότησε εκστρατεία διάδοσης fake news (ψευδών ειδήσεων) μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, παρεμβαίνοντας στις αμερικανικές εκλογές του 2016

ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

Για περίπου πέντε χρόνια ο Μαράτ Γκαμπιντούλιν δούλεψε στη διαβόητη Wagner.

To 2015 o Μαράτ Γκαμπιντούλιν προσελήφθη από την Wagner, μια ρωσική εταιρία μισθοφόρων η οποία, εκείνη την εποχή ήταν σχετικά άγνωστη. 

Μέσα σε πολύ μικρό διάστημα βρέθηκε στη Συρία να πολεμά για το καθεστώς Άσαντ.

 Ο εμφύλιος στη Συρία έκανε την Wagner διαβόητη σε όλο τον κόσμο και ο Γκαμπιντούλιν έφτασε στη θέση του διοικητή μιας από τις πέντε μονάδες της εταιρίας που έδρασαν στην αραβική χώρα.

Στα 55 του πλέον και έχοντας επιστρέψει στη Μόσχα ο Γκαμπιντούλιν έγραψε τα απομνημονεύματα του και αποκαλύπτει όλα όσα έζησε ως μισθοφόρος. 

Το βιβλίο του «In the Same River Twice» είναι η πρώτη μαρτυρία ατόμου που δούλεψε για την Wagner.

«Το έγραψα γιατί συνειδητοποίησα ότι ήρθε η ώρα η χώρα μας να αντιμετωπίσει την αλήθεια.

 Οι μισθοφόροι υπάρχουν.

 Στη Ρωσία προτιμάμε να μην μιλάμε για το συγκεκριμένο θέμα.

 Δεν ταιριάζει με το επίσημο αφήγημα» τονίζει.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και από τη μονίμως κλιμακούμενη κρίση με την Ουκρανία.

 Ήδη Ρώσοι μισθοφόροι έχουν περάσει ελεγχόμενο από τους αυτονομιστές κομμάτι της Ουκρανίας.

 Δημοσιεύματα τονίζουν ότι η Wagner έχει μεταφέρει δυνάμεις από την Αφρική στην Ουκρανία για να ενισχύσει το μέτωπο εκεί και να προετοιμάσει το έδαφος για μια ενδεχόμενη ολοκληρωτική μάχη.

«Πιστεύω ότι ένας πόλεμος με την Ουκρανία θα είναι μια απόλυτη καταστροφή για τη Ρωσία.

 Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτραπεί κάτι τέτοιο. 

Οι Ουκρανοί είναι αδέλφια μας» τονίζει.

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

«Σκέφτηκα ότι φτάνει πλέον, είναι ώρα να βγω από τις σκιές.

 Δεν θα με αναγκάσουν πάλι να αναβάλω την έκδοση. 

Δεν είμαι έτσι εγώ» λέει και αποκαλύπτει πως οι ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρίες πιέζουν τις οικογένειες που έχασαν μέλη τους ώστε να μην μιλήσουν.

 «Ελπίζω ότι το βιβλίο μου θα σηκώσει αυτό το πέπλο της μυστικότητας και θα μπορέσουμε να μιλήσουμε ανοιχτά για αυτούς τους ανθρώπους.  

Αυτή η κατάσταση δεν αξίζει στους συντρόφους και πάνω απ’ όλα δεν αξίζει στους νεκρούς συνάδελφους μας.

 Γονείς και συγγενείς δεν μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά για το πως ένας γιός ή ένας αδελφός τους πέθανε. 

Μπορούν μόνο να το ψιθυρίσουν» αναφέρει ο 55χρονος.

Αυτό που σχεδόν κανείς δεν αγγίζει αναφορικά με τους μισθοφόρους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, είναι τα εγκλήματα που τους καταλογίζονται. Επίσημες αναφορές του ΟΗΕ κατηγορούν τους μισθοφόρους για βιασμούς, βασανιστήρια, ακόμα και δολοφονίες. 

Ο Γκαμπιντούλιν υποστηρίζει ότι ποτέ δεν είδε κάποιον από τους συντρόφους του να κάνει κάτι τέτοιο αλλά προσέθεσε ότι τέτοιου είδους εγκλήματα είναι αναμενόμενα σε ομάδες που λειτουργούν με τέτοια μυστικότητα και χωρίς κανέναν έλεγχο. 

«Το κράτος έχει βάλει τους μισθοφόρους σε μια κατάσταση όπου μπορούν να λειτουργήσουν εκτός του νόμου.

 Ένας στρατιώτης στο μέτωπο λοιπόν θέτει τις δικές του ηθικές νόρμες. 

Φυσικά πρέπει να γίνουν έρευνες για όλα αυτά τα αρρωστημένα πράγματα» τονίζει.

Πληροφορίες

BBC

Janus.gr

The post Μισθοφόροι με 60.000 ευρώ το μήνα στην Ουκρανία! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
ευρω, πικ νικ, διευκρινίσεις, bbc, συλληψεις, mega, λεγεωνα, εταιρεία, bonus, times, ηπα, catering, σχολεια, σεφ, fake, news, εκλογες, river, ρωσία, συγκεκριμένο, οηε, κινηση στους δρομους, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, εκλογες ηπα, εκλογες 2015, εμπολεμη ζωνη, βιντεο, λβίβ, χωρες, ρωσία, αφρικη, αφγανισταν, ηπα, θεμα, καριερα, οηε, ουκρανια, ρουχα, ωρα, bbc, mega, news, times, αγορα, αιμα, αξιζει, απλα, ασαντ, βιβλιο, βρισκεται, διαστημα, διευκρινίσεις, δολοφονιες, δωσει, δικτυα, εγκληματα, εδαφος, ειπε, εκστρατεια, ελευθερια, εμφυλιος, εποχη, επιθυμια, ερευνες, εταιρεία, εταιρια, ευρωπη, ζωνη, ηνωμενες πολιτειες, θεατρα, ιγκορ, κυβερνηση, κιεβο, κρατικο, λεγεωνα, λειπει, μακρια, ματι, μικρο, μοσχα, νηματα, ουασιγκτον, πεδιο, πεθανε, πετρουπολη, πηγη, πολωνια, πουτιν, συγκεκριμένο, συρια, τσεχια, φτανει, χρημα, bonus, catering, δημητρης, river, εννεα, fake, χωρα, εισβολη, κομματι, ομαδες, πληροφοριες, ρωσοι, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα