Μήπως να “βάλουν ένα χεράκι” και οι Αμερικανοί στο Αιγαίο για το προσφυγικό; Το είχαν υποσχεθεί

Τον Απρίλιο του 2016 οι Αμερικανοί έδιναν μια σειρά υποσχέσεων στην τότε κυβέρνηση για βοήθεια αντιμετώπισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος στο Αιγαίο.

Πηγές από το ΝΑΤΟ διαβεβαίωναν την ελληνική κυβέρνηση ότι οι Αμερικανοί:

•Σχεδιάζουν την αποστολή ενός τουλάχιστον πλοίου στο Αιγαίο για το προσφυγικό

θέμα.

•Θα προτείνουν την αποστολή εξειδικευμένου προσωπικού της Ακτοφυλακής τους στην περιοχή. Το σχέδιο προέβλεπε να επιβαίνουν οι Αμερικανοί σε σκάφη της ελληνικής και τουρκικής Ακτοφυλακής ώστε “να βοηθήσουν στην συνεργασία των δύο πλευρών”. Να κάνουν τον διαιτητή δηλαδή. Η Ελλάδα το δεχόταν , η Τουρκία όχι.

•Ανάμεσα στ΄ άλλα είχε προταθεί  και η αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και   περιπολίες και σε  περιοχές του Αιγαίου που θα περιελάμβαναν τη Σάμο ,την Ικαρία αλλά και τα Δωδεκάνησα.

Όλα αυτά έμειναν στα λόγια…

Τώρα που η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί με το προσφυγικό κύμα από το Αφγανιστάν, μήπως να ζητήσουμε από τους Αμερικανούς “να βάλουν ένα χεράκι”; Έτσι κι αλλιώς στην περιοχή έχουν πολλά εναέρια μέσα που μπορούν να συμβάλουν στην ανακοπή των ροών. Μήπως να αξιοποιήσουν και τις δυνατότητες που έχουν στη θάλασσα;

Όλα αυτά βέβαια πρέπει να τους τα υπενθυμίσει η Ελλάδα. Κάποιος πρέπει να ζητήσει την εμπλοκή τους.

Εκτός αν μας αρκεί …ο  ελλιμενισμός του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου USS Hershel Woody Williams στη Σούδα.

The post Μήπως να “βάλουν ένα χεράκι” και οι Αμερικανοί στο Αιγαίο για το προσφυγικό; Το είχαν υποσχεθεί appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα