«Μείωση κατά 12,5% της αγοραστικής δύναμης των στρατιωτικών την περίοδο 2020-22»!

Στοιχεία που σοκάρουν για την οικονομική ανέχεια των στρατιωτικών έδωσε στη δημοσιότητα το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών. Σύμφωνα με αυτά την περίοδο 2020-2022 «η αγοραστική δύναμη των στελεχών συρρικνώθηκε βίαια κατά 12,5%»!

Η ανακοίνωση με τα οικονομικά στοιχεία:

Το ΠΑ.Σ.Ε.Σ. γίνεται καθημερινά δέκτης παραπόνων για την οικονομική ανέχεια που πλήττει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά τα χαμηλόβαθμα στελέχη. Επιβεβαίωση αυτής της δύσκολης καταστάσεως υπήρξε η πρόσφατη ανακοίνωση της «Ελληνικής Στατιστικής Αρχής».

Σύμφωνα λοιπόν με την «Ελληνική Στατιστική

Αρχή» από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) του μηνός Οκτωβρίου 2022 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2021προκύπτει αύξηση 9,1%. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί η αύξηση 3,4% που είχε σημειωθεί κατά τη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

Είναι σαφές από τα παραπάνω, ότι η αγοραστική δύναμη των στρατιωτικών συνεχώς και μειώνεται. Χαρακτηριστικά αξίζει να επισημανθεί πως στα δύο (2) έτη Οκτ 2020 με Οκτ 2022 και λαμβάνοντας υπόψη την μηδενική αύξηση των μισθών των στρατιωτικών, πως η αγοραστική δύναμη των στελεχών συρρικνώθηκε βίαια κατά 12,5%. Δηλαδή ένας μισθός των 1.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2020 έχει σήμερα την ίδια αγοραστική αξία με μισθό των 875 ευρώ.

Η μόνη λύση, που θεωρούμε ως ΠΑ.Σ.Ε.Σ. ότι υπάρχει είναι η άμεση οικονομική ενίσχυση των στρατιωτικών. Αυτό μπορεί να γίνει συνδυαστικά με τους κάτωθι τρόπους:

1.   Αύξηση του μισθού των στρατιωτικών στα όρια του πληθωρισμού.

2.   Επιστροφή των δώρων για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

3.   Κατάργηση τόσο της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης όσο και της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

Επίσης κατ΄ ελάχιστο θα πρέπει όσοι στρατιωτικοί εκτελούν εργασία που σε όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες λογίζεται ως επάγγελμα  που ανήκει στα «βαρέα και  ανθυγιεινά» το ίδιο να ισχύει και σε αυτούς. Οι στρατιωτικοί δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πεποίθησή μας βέβαια είναι πως θα πρέπει όλοι οι στρατιωτικοί να τεθούν στα «βαρέα και ανθυγιεινά» καθόσον είναι γνωστό της πάσης πως όταν οι θεομηνίες «χτυπούν» τη χώρα και η πολιτική προστασία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο έπακρο των απαιτήσεων, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων καλείται να συνδράμει και να δώσει αποφασιστικά λύσεις ανά την επικράτεια
Ο Πρόεδρος Χαριτίδης Χαρίτων

Ο Γεν. Γραμματέας Κατραντζόγλου Ιωάννης

The post «Μείωση κατά 12,5% της αγοραστικής δύναμης των στρατιωτικών την περίοδο 2020-22»! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα