Με «προληπτικά μέτρα» απειλεί η Μόσχα αν το ΝΑΤΟ αναπτύξει πυρηνικά «πιο κοντά» στη Ρωσία

Με επαρκή προληπτικά μέτρα δηλώνει έτοιμη να απαντήσει η Ρωσία αν το ΝΑΤΟ αναπτύξει υποδομές πιο κοντά στα σύνορά της. Το μήνυμα έχει ως αποδέκτες τη Συμμαχία, αλλά και τις Φινλανδία – Σουηδία που δηλώνουν έτοιμες να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

«Η Μόσχα θα λάβει επαρκή προληπτικά μέτρα αν το NATO

αναπτύξει πυρηνικές δυνάμεις και υποδομή πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Από τι εξαρτάται η απάντηση της Μόσχας

«Η Μόσχα δεν έχει εχθρικές προθέσεις προς την Φινλανδία και την Σουηδία και δεν βλέπει αυτές οι δύο χώρες να έχουν «πραγματικούς» λόγους για να ενταχθούν στο NATO», πρόσθεσε ο Γκρούσκο.

«Θα χρειαστεί να απαντήσουμε (…) λαμβάνοντας επαρκή προληπτικά μέτρα, τα οποία θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της αποτροπής», μετέδωσε και το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Γκρούσκο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επανέλαβε επίσης προηγούμενη δήλωση του Κρεμλίνου ότι η απάντηση της Μόσχας σε πιθανή επέκταση του NATO θα εξαρτηθεί από το πόσο κοντά η συμμαχία θα μεταφέρει στρατιωτικά μέσα προς τη Ρωσία και από το ποια υποδομή θα αναπτύξει.

Η Φινλανδία και Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα έχει διαμηνύσει ότι θεωρεί την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εχθρική κίνηση και πως εδάφη της χώρας αυτής που φιλοξενούν στρατεύματα της Συμμαχίας θα θεωρούνται στόχοι και μπορεί να χτυπηθούν από τη Ρωσία.

Αν και οι δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι με ανοιχτό το μέτωπο στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός δεν μπορεί να έχει και τέτοια ισχύ, οι συνεχείς απειλές προκαλούν ανησυχία.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε τη Δύση ότι υπάρχει πλέον ο κίνδυνος για μία ανοικτή σύγκρουση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Μόσχα, που θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και σε πυρηνικό πόλεμο.

The post Με «προληπτικά μέτρα» απειλεί η Μόσχα αν το ΝΑΤΟ αναπτύξει πυρηνικά «πιο κοντά» στη Ρωσία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόσχα, ΝΑΤΟ, Ρωσία,moscha, nato, rosia