Μάσκες made in Turkey στη Βουλή: Τι απάντησε ο Τασούλας

Μετά τον σάλο, εξηγήσεις για την προμήθεια 5.000 υγειονομικών μασκών made in Turkey έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Όπως εξήγησε ο κ. Τασούλας, επρόκειτο για μειοδοτικό διαγωνισμό του ιατρείου της Βουλής, κατά τον οποίο επιλέχθηκε η πιο συμφέρουσα προσφορά.

Το συνολικό κόστος ανήλθε σε 1.000 ευρώ. «Το κουτί είχε πάνω την αγγλική και γερμανική σημαία αλλά πιο κάτω έγραφε ότι είναι κατασκευασμένες σε εργοστάσιο της Κωνσταντινούπολης. Αν ήμουν εγώ και είχα εικόνα θα έλεγαν να μη τις επιλέξουμε», είπε με ο κ. Τασούλας. Δηλαδή, μετά το «αν ήμουν εγώ» είναι θέμα σε τέτοιες προμήθειες εάν είναι ή όχι ο Τασούλας ή ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής; Ρητορικό το ερώτημα…

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη από το βήμα της Ολομέλειας που είπε: «Άκουσα να μιλάτε για την Τουρκία. Το ξέρετε ότι οι μάσκες που μας μοίρασε η Βουλή είναι τουρκικές; Οι μετανάστες δεν περνάνε, οι μάσκες όμως περνάνε. Τα συμφέροντα και τα όπλα περνάνε. Είναι Οργουελικό αυτό που ζούμε, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους εδώ μέσα».

Μόλις λίγη ώρα νωρίτερα, το προεδρείο της Βουλής είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι προμηθεύτηκε νέες μάσκες υψηλής προστασίας και ότι θα δώσει από 10 σε κάθε βουλευτή.

Όλες οι ειδήσεις

Τουρκικές μάσκες στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου

Η Τουρκία «μας παίζει» στο Καστελλόριζο και προσπαθεί να αρπάξει την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού

F-35: Βίντεο από την πρόσκρουση στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson

Ο «νταλκάς» των F-35! Τι ανακοίνωσε πάλι ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος

The post Μάσκες made in Turkey στη Βουλή: Τι απάντησε ο Τασούλας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα