Λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη , η «δικαίωση» των υπουργών του και η επιστροφή της ακροδεξιάς που δεν ενοχλεί κανέναν…

Φωτογραφία ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε από τον κόσμο αυτό που του ζήτησε: εκλογικό αποτέλεσμα που έχει κάθε δικαίωμα να το ερμηνεύσει ως «λευκή επιταγή»! Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι κατόρθωσε να πάρει την «λευκή επιταγή» υποσχόμενος μόνο «σταθερότητα»» ,χωρίς να έχει δώσει καμία λεπτομέρεια και χωρίς να έχει αναλάβει κάποια δέσμευση…Πως θα πετύχει τη «σταθερότητα» θα αρχίσουμε πολύ σύντομα να το ζούμε...

Ποιοι δικαιώθηκαν από το αποτέλεσμα; Όσοι υπουργοί και στελέχη της ΝΔ

έλεγαν ότι ο κόσμος δεν ασχολείται με τις υποκλοπές και ότι θα ξεχάσει γρήγορα τα Τέμπη. Συνέβησαν και τα δύο. Επίσης δεν δόθηκε καμία σημασία από τον κόσμο σε όλες τις υποθέσεις που απασχόλησαν πρωτοσέλιδα και χαρακτηρίστηκαν ως σκάνδαλα.

Δικαιώθηκαν όσοι υποστήριζαν ότι η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα έχει αποτέλεσμα στον κόσμο, Όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα είχε.

Σε αυτά να προσθέσουμε την προνομιακή μεταχείριση που είχε η ΝΔ από μέσα ενημέρωσης και τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων…Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό, αλλά αυτό δεν ήταν κάτι νέο που αιφνιδίασε…

Το μόνο που ίσως να μην έχουν υπολογίσει ούτε η  ΝΔ, είναι η εκλογική εξαϋλωση του ΣΥΡΙΖΑ!  Υπάρχουν ήδη πολλές αναλύσεις, απόψεις και εξηγήσεις για την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, ομολογούμε ότι καμία δεν είναι απολύτως πειστική. Το θέμα είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν υπάρχει και είναι ερώτημα αν θα υπάρξει ξανά. Αυτό σημαίνει ότι οι «βάρβαροι» τελείωσαν και στη ΝΔ ίσως να αναγκαστούν να υιοθετήσουν τον Καβάφη και το ερώτημα «τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους»…Όσα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και σε επίπεδο εθνικών θεμάτων και σε επίπεδο οικονομίας ,ενδεχομένως να κάνουν πολλούς να σκεφτούν ότι «εκείνοι οι βάρβαροι στην Κουμουνδούρου, ήταν μια κάποια λύση».

Το αξιοσημείωτο αλλά και ανησυχητικό του εκλογικού αποτελέσματος είναι ότι τρία κόμματα «εκ δεξιών» της δεξιάς ΝΔ μπήκαν στη Βουλή. Ένα απ ΄  αυτό είναι οι Σπαρτιάτες που αποτελούν τον πολιτικό φορέα του Ηλία Κασιδιάρη.Τα άλλα δύο είναι η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ. Θεωρητικά με τις έδρες αυτών των κομμάτων ο κ.Μητσοτάκης και η ΝΔ μπορεί να κάνει τα πάντα, ακόμη και να αλλάξει το Σύνταγμα με ότι αυτό σημαίνει.

Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι δεν διαπιστώνουμε να γίνεται συζήτηση ανάλογης έντασης με αυτή που γίνεται για την κατάρρευση της Αριστεράς για το θέμα της επαναφοράς της ακροδεξιάς . Επιστρέφει ισχυροποιημένη σοβαρά και φορώντας πλέον γραβάτα…

The post Λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη , η «δικαίωση» των υπουργών του και η επιστροφή της ακροδεξιάς που δεν ενοχλεί κανέναν… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λευκή, Μητσοτάκη,lefki, mitsotaki