Κορονοϊός κυβέρνηση:Από το «τελευταίο μίλι» και την «επιχείρηση Ελευθερία» στο …άγνωστο και στην ανασφάλεια

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το «τελευταίο μίλι» στις 9 Φεβρουαρίου. Το «τελευταίο μίλι» αντιμετώπισης της πανδημίας υποτίθεται. Τελικά ήταν το τελευταίο μίλι πριν μπούμε σ΄ ένα τούνελ στο οποίο φως ακόμη δεν έχουμε δει!

Ο πρωθυπουργός μίλησε για επιχείρηση Ελευθερίας, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Η παρότρυνση για εμβολιασμό ήταν ορθότατη κι έτσι παραμένει. Το θέμα είναι ότι ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν έλεγε την αλήθεια για την «ελευθερία», γιατί όπως διαπιστώνουμε όλοι όσοι έχουμε εμβολιαστεί, τελικά αυτή

έχει να κάνει μόνο με την πράγματι αυξημένη προστασία μας σε σχέση με τους ανεμβολίαστους έναντι του κορονοϊού. Το πρόβλημα είναι ότι τα περί «ελευθερίας» που είπε ο πρωθυπουργός έχουν προκαλέσει ζημιά μεγάλη στην εκστρατεία για τον εμβολιασμό.

Η κυβέρνηση μοιάζει να ασχολείται με λάθος στατιστικά. Οι χειρισμοί και οι αλληλοσυγκρουόμενες ανακοινώσεις της δείχνουν ότι περισσότερο την απασχολούν τα δημοσκοπικά ποσοστά. Κανονικά μ΄ ένα στατιστικό στοιχείο θα πρέπει να ασχολείται κι αυτό είναι οι αφύσικα πολλοί θάνατοι Ελλήνων πολιτών! Σήμερα δυστυχώς θα ξεπεράσουμε τις 20.000 νεκρούς. Ποια είναι η αιτία που η Ελλάδα έχει τόσους νεκρούς;

Η κυβέρνηση ανακοινώνει το πρωί ένα μέτρο και μέχρι το απόγευμα το έχει πάρει πίσω, αν αντιληφθεί ότι αυτό προκαλεί δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη! Παρακολουθεί προφανώς τι γίνεται σ΄ όλη την Ευρώπη ,αλλά αδυνατεί να πάρει αποφάσεις και μέτρα. Την ίδια ώρα μέσω δημοσιευμάτων και διαρροών απαξιώνει επιστήμονες που εκφράζουν απόψεις που δε βολεύουν!

Κάπως έτσι ζήσαμε τον τραγέλαφο με τα ράπιντ τεστ για εμβολιασμένους πληρωμένα από τους ίδιους. Μόλις οι αντιδράσεις φούντωσαν ήρθε ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει ότι αρκούν τελικά τα σελφ τεστ!

Οι επιστήμονες τι λένε; Όλη μέρα σήμερα κρούουν κώδωνα κινδύνου και ζητούν μέτρα. Θα τους ακούσει κάποιος από την κυβέρνηση;

Τι δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο:

«Στους πολίτες, λοιπόν, απευθυνόμαστε και σήμερα, με ένα σχέδιο δύο φάσεων. Με πρώτο βήμα να περάσουμε με ασφάλεια τις γιορτές, χωρίς να παγώσει η οικονομία και η κοινωνία αλλά και χωρίς οι δραστηριότητες αυτών των ημερών να μας κοστίσουν αργότερα. Και σίγουρα αυτήν την περίοδο όπλα μας είναι τα τεστ. Όλοι, οι εμβολιασμένοι και μη, θα πρέπει να κάνουμε self test. Ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται παντού οι διαγνωστικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της πολιτείας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους. Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον επισήμανε «η δεύτερη φάση της άμυνας μας αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί».

The post Κορονοϊός κυβέρνηση:Από το «τελευταίο μίλι» και την «επιχείρηση Ελευθερία» στο …άγνωστο και στην ανασφάλεια appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα