«Κοκκίνισε σαν το μπαρμπούνι» ο Ακάρ με τα όσα του είπαν Έλληνες βουλευτές για τα «κατορθώματα» της Τουρκίας

Ανέβηκε η πίεση στον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χ.Ακάρ, όταν στην  στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ , Έλληνες βουλευτές από όλα τα κόμματα απάντησαν στις ανοησίες που έλεγε.

Ο Ακάρ στην ομιλία του, έβαλε την «ίδια κασέτα» και  έθεσε ξανά θέμα για τα χωρικά ύδατα και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, με κατηγορίες προς την Ελλάδα πως η χώρα μας υποστηρίζει την τρομοκρατία, ενώ υπήρξαν

αναφορές και στο Κυπριακό.

Οι Έλληνες βουλευτές (Τζάκρη, Λιβανός, Λοβέρδος, Βολουδάκης)  του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία και του επισήμαναν ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι σέβεται την κυριαρχία εδαφών όταν η Τουρκία έχει εισβάλει στη Κύπρο και αμφισβητεί την κυριαρχία πολλών νησιών.

“PKK/YPG’ye, FETÖ’ye kampta yer verirseniz bu dostluğa aykırıdır. İttifakı da bozar müttefiklik ruhuna da aykırıdır.”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye aleyhinde söylemlerde bulunan Yunan parlamenterlere tepki gösterdi.https://t.co/KXBlnGX4tM pic.twitter.com/KfR7xGhKiz

TRT Haber Canlı (@trthabercanli) June 14, 2022

Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο Casus Belli λέγοντας στον τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η κόντρα αυτή κράτησε για 12 με 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα ενώ συνεχίστηκε και στους διαδρόμους.

The post «Κοκκίνισε σαν το μπαρμπούνι» ο Ακάρ με τα όσα του είπαν Έλληνες βουλευτές για τα «κατορθώματα» της Τουρκίας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοκκίνισε, Ακάρ, Έλληνες, Τουρκίας,kokkinise, akar, ellines, tourkias