Κλειστά σχολεία αύριο λόγω κακοκαιρίας – Η απόφαση για Αττική

Κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» θα είναι τη Δευτέρα 5/2 και την Τρίτη 6/2 σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ώρα αποφάσεων και για την Αττική για τα σχολεία – Τι είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Ήδη, έχουν βγει ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία

τη Δευτέρα και την Τρίτη. Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις για τις περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Αναλυτικότερα, κλειστά σχολεία θα έχει τη Δευτέρα 6/2 και την Τρίτη 7/2 στην Εύβοια, αλλά και στο Οροπέδιο Λασιθίου Κρήτης, όπως ανακοινώθηκε.

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει το δήμο Κύμης Αλιβερίου με επίκεντρο την περιοχή της Κύμης και τα ανατολικά παράλια του Δήμου. Είναι σε ετοιμότητα μηχανήματα έργου ώστε να προβούν σε αποχιονισμούς εφόσον χρειαστεί.

φωτ. αρχείου/Pexels

Έχει εκπονηθεί σχέδιο ενεργειών σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε δομές υγείας, σε περίπτωση έντονων χιονοπτώσεων. Με απόφαση του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νηπιαγωγεία – βρεφονηπιακοί σταθμοί – Δημοτικά – Γυμνάσια και Λύκεια δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω παγετού.

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Αντιδήμαρχος Κονιστρών Κώστας Δημάς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Εφίσταται η προσοχή στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας

Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο την τηλεόραση και το διαδίκτυο για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. Το τηλέφωνο του Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστα Δημά είναι:697-740-1605.

Κλειστά σχολεία στην Κρήτη:

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Γιώργος Στεφανάκης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά και τις δύο ημέρες. Αναλυτικά:

ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Με επείγουσα απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου διακόπτεται η δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού – Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Δήμου, για την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 και Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών και της επαγόμενης ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ στη μετακίνηση των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Η λίστα με τα κλειστά σχολεία αναμένεται να μεγαλώσει, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει πολλές περιοχές της Ελλάδας. Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένονται ανακοινώσεις σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Κλειστά σχολεία σε Αττική – Πότε η απόφαση

«Το μεσημέρι της Κυριακής (5/2) θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έλευση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», η οποία θα πλήξει την Ελλάδα τα επόμενα 24ωρο, αρχής γενομένης από το βράδυ του Σαββάτου.

«Το καιρικό φαινόμενο θα εξελιχθεί από την Κυριακή και θα ενταθεί τη Δευτέρα. Εμείς θα το παρακολουθήσουμε. Το μεσημέρι έχουμε σύσκεψη με τους 66 δημάρχους της χώρας. Αν υπάρξει θέμα μεγάλης κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις, τότε το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις για τη Δευτέρα. Αυτό που θα κυριαρχήσει είναι προληπτικές αποφάσεις που δεν θα διακινδυνεύουν τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

The post Κλειστά σχολεία αύριο λόγω κακοκαιρίας – Η απόφαση για Αττική appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλειστά, Αττική,kleista, attiki