Κηδεία σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη – Ύστατο χαίρε στον κυβερνήτη του F4 Phantom

Τελευταίο αντίο στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μαχητικού F-4 Phantom που κατέπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (3/2) ξεκίνησαν οι ετοιμασίες στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο χωριό Γρανίτης στο Νευροκόπι Δράμας για τη νεκρόσιμο ακολουθία για τον κυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom, Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Ο χιονισμένος περίβολος της εκκλησίας γέμισε στεφάνια. Μεταξύ αυτών και από την οικογένεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου: Του πιλότου που σκοτώθηκε με Mirage 2000-5, μετά την συνετρίβη του αεροσκάφους το 2018, ύστερα από προσπάθεια

προσγείωσης.

Εκτός της οικογένειας, στεφάνια έχουν στείλει ο Α.Σ. Άρης, που ήταν και η αγαπημένη του ομάδα, πολιτικοί και φίλοι.

Το όνειρό του όπως λένε φίλοι και γνωστοί ήταν να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και να υπερασπίζεται με το εθνόσημο τη χώρα του.

Ο Δήμος Νευροκοπίου με έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1.Τριήμερο Δημοτικό Πένθος.

2.Να παραβρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα του Γρανίτη στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

3.Να κατατεθεί ένα στεφάνι από τον Δήμαρχο Νευροκοπίου και το Δημοτικό συμβούλιο ,ενώ στεφάνι θα καταθέσει και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γρανίτη.

4.Οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11 το πρωί αύριο Παρασκευή.

5. Να δοθεί το Επώνυμο του Σμηναγού είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης μας είτε σε μεγάλο Δημοτικό κτήριο.

6.Οι σημαίες στον Δήμο μας να κυματίζουν μεσίστιες .

Όσο αφορά την λειτουργία των σχολείων αρμόδιο να αποφανθεί είναι το Υπουργείο Παιδείας για το λόγο που ζητήθηκε να παραμείνουν κλειστά.

Μπομπονιέρες με κουφέτα

Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους θα βρίσκονται εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη,

Σύμφωνα με το έθιμο και επειδή ο Στάθης Τσιτλακίδης δεν πρόλαβε να παντρευτεί είναι σαν καλούν συγγενείς, φίλους και όλη την Ελλάδα σε έναν διαφορετικό «γάμο» του αγαπημένου τους παιδιού.

The post Κηδεία σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη – Ύστατο χαίρε στον κυβερνήτη του F4 Phantom appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κηδεία, Ευστάθιου Τσιτλακίδη – Ύστατο, F4 Phantom,kideia, efstathiou tsitlakidi – ystato, F4 Phantom