Κατρούγκαλος για Έλληνες μάχιμους στρατιωτικούς στο Σάλεχ: Πρώτη φορά χωρίς απόφαση διεθνούς οργανισμού

Tο ενδεχόμενο να σταλεί ελληνική στρατιωτική δύναμη στην ζώνη του Σαχέλ (σε εφαρμογή της πρόσφατης ελληνογαλλικής συμφωνίας), σχολιάζει με ανάρτησή του στο twitter, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Για πρώτη φορά μάχιμες ελληνικές δυνάμεις, χωρίς απόφαση διεθνούς οργανισμού, εκτός γαλλικής επικράτειας και Ευρώπης, ενώ το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Αμύνης

ρητά δηλώνουν ότι η διμερής συμφωνία δεν παρέχει προστασία σε περίπτωση απειλής στην δική μας ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα».

Για πρώτη φορά μάχιμες ελληνικές δυνάμεις, χωρίς απόφαση διεθνούς οργανισμού, εκτός γαλλικής επικράτειας κ Ευρώπης, ενώ γαλλικό ΥΠΕΞ κ ΥΠΑΜ ρητά δηλώνουν ότι η διμερής συμφωνία δεν παρέχει προστασία σε περίπτωση απειλής στη δική μας ΑΟΖ κ Υφαλοκρηπίδα.https://t.co/9tKG0hlkPU

— George Katrougalos (@gkatr) November 29, 2021

Παναγιωτόπουλος: Μάχιμοι Έλληνες στρατιωτικοί στο Σάλεχ

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα «εξετάζει την αποστολή μάχιμου προσωπικού στο Σαχέλ»!

Μιλώντας στην Όλγα Τρέμη και στο  newsbomb.gr ο κ.Παναγιωτόπουλος ξέχασε όσα ο ίδιος και η κυβέρνηση έλεγαν μόλις είχε αποκαλυφθεί το κείμενο της ελληνογαλλικής συμφωνίας και δήλωσε:

«Ήδη η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή ομάδας μάχιμων στρατιωτικών στη ζώνη του Σαχέλ. Δεν πρόκειται για στρατιωτικούς συμβούλους, τέτοιους έχουμε ήδη στην περιοχή, πρόκειται για μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μάχιμα», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Το απόσπασμα της συνέντευξης:

Ο ELL ανακοίνωσε αυτό που η κυβέρνηση αρχικά πίστευε αφελώς ότι θα μείνει…μυστικό και στη συνέχεια το παρουσίαζε όπως ήθελε για να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Το κείμενο της συμφωνίας ήταν βεβαίως σαφέστατο.

The post Κατρούγκαλος για Έλληνες μάχιμους στρατιωτικούς στο Σάλεχ: Πρώτη φορά χωρίς απόφαση διεθνούς οργανισμού appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατρούγκαλος, Έλληνες, Σάλεχ, Πρώτη,katrougkalos, ellines, salech, proti