«Καταιγίδα» δις για εξοπλισμούς, ούτε ευρώ για τους στρατιωτικούς και τσουνάμι παραιτήσεων

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος προσγειώθηκε στις ΗΠΑ με πλούσια δώρα! 680 εκατομμύρια δολάρια θα προσθέσουν οι ΗΠΑ στο «εξοπλιστικό» τους ταμείο και έρχονται και τα F-35. Ο Α/ΓΕΕΘΑ θα πάει μέχρι το Τέξας για να τα θαυμάσει και όπως γράφουν κάποιοι να τα παραγγείλει κιόλας!

Σύνολο εξοπλισμών μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πάνω από 17 δις! Απ ΄ όλα αυτά μόνο οι γαλλικές φρεγάτες είναι επιλογή που προήλθε από μακρόχρονο σχεδιασμό. Όλα τ’ άλλα μας προέκυψαν ως «πυροτεχνήματα»

που δικαιολογήθηκαν από τον τουρκικό κίνδυνο. Θα το αντιμετωπίσουμε με παραγγελίες που θα αποδώσουν μετά από χρόνια…

Την ώρα που «βρέχει» δις για εξοπλισμούς που είναι εξαιρετικά αμφίβολο το «δέσιμο» τους, αλλά και η χρησιμότητα τους η κυβέρνηση δεν δίνει μία για το προσωπικό των Ενόπλων Δύναμεων! Και μεταφορικά και κυριολεκτικά! Για λόγους που μόνο εκείνη γνωρίζει θεωρεί τους στρατιωτικούς δεδομένους και είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση η κυβέρνηση που έχει αδιαφορήσει περισσότερο απ ΄  όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων! 

Τελευταίο δείγμα γραφής της κυβέρνησης το ξερό όχι του Θ.Σκυλακάκη για τη νυχτερινή αποζημίωση των στρατιωτικών! Λεφτά γι ΄ αυτούς δεν υπάρχουν , αλλά βρέθηκαν 300 εκατομμύρια για αγορά μεταχειρισμένων αμφίβιων που δεν τα «σηκώνουν» οι καταπέλτες των αρματαγωγών και χωράνε με το ζόρι στα πλοία! Βρέθηκαν κι άλλα 380 εκατομμύρια για δύο μη οπλισμένα, μεταχειρισμένα UAV από τις ΗΠΑ! Είναι βέβαιο ότι εμείς επιλέγουμε τι αγοράζουμε ή μήπως μας το επιβάλλουν άλλοι;

Πριν μερικές ημέρες ήρθαν και οι ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για να εξοργίσουν ακόμη περισσότερο τους στρατιωτικούς. Ο κ.Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «αυξήσαμε με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του υπουργού Οικονομικών, το όριο για πληρωμή τις νυχτερινές ώρες των αστυνομικών, το οποίο από τις 48 ώρες ανεβαίνει στις 64» . Πολύ καλά έκανε, αλλά η κυβέρνηση που έχει φορτώσει τα πάντα στους στρατιωτικούς, για ποιο λόγο τους συμπεριφέρεται με τόση περιφρόνηση;

Αλήθεια, το ΓΕΕΘΑ έχει ενημερώσει το Μαξίμου για τον αριθμό των παραιτήσεων στελεχών των ΕΔ ή δεν το θεωρεί πρόβλημα; Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε , γιατί όπως εξελίσσεται το θέμα είναι επικίνδυνο να κρύβονται στο ΓΕΕΘΑ ή ακόμη χειρότερα να ψεύδονται.

The post «Καταιγίδα» δις για εξοπλισμούς, ούτε ευρώ για τους στρατιωτικούς και τσουνάμι παραιτήσεων appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταιγίδα,kataigida