«Κάποιοι θέλουν να προστατεύσουν τα καρτέλ»

Δεν υπάρχει κανένα νομικό ρίσκο για τον ανώνυμο πληροφοριοδότη, σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός, αναφερόμενος σε δημοσιεύσεις ορισμένων ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ανακοίνωση της επιτροπής, στις 31 Δεκεμβρίου 2021, ότι ξεκινάει μια πανελλαδικής εμβέλειας επικοινωνιακή εκστρατεία προώθησης του θεσμού του whistleblowing (ανώνυμη παροχή πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος για θέματα ανταγωνισμού) σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εμπνεόμενη από σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Αναλυτικά

σε τρεις αναρτήσεις του ο πρόεδρος σημειώνει τα εξής:

«Επειδή πάλι υπάρχει πλήρη έλλειψη κατανόησης (?) από ορισμένα ανώνυμα “Newsroom” να αναφέρουμε ότι η Οδηγία 2019/1937 έχει άμεση ισχύ σε περίπτωση προβλήματος μια και η ημερομηνία ενσωμάτωσης ήταν στις 17 Δεκεμβρίου 2021 (το Α/Β του Ευρωπαϊκού δικαίου)…»«σε κάθε περίπτωση η ανωνυμία προστατεύεται πλήρως μέσω της πλατφόρμας, ανάλογες υπηρεσίες υπάρχουν σε άλλα κράτη μέλη εδώ και καιρό, και τέλος η υπηρεσία ανώνυμης παροχής πληροφοριών είναι όπως το αναφέρει και η λέξη…”ανώνυμη” (και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού)!»«Συνεπώς δεν υπάρχει κανένα νομικό ρίσκο για τον ανώνυμο πληροφοριοδότη. …Μάλλον ύποπτη μου φαίνεται αυτή η προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για να μην χρησιμοποιηθεί το εργαλείο το οποίο έχει φέρει αποτελέσματα ήδη.. Κάποιοι μάλλον θέλουν να προστατεύσουν τα καρτέλ...».

Επειδή πάλι υπάρχει πλήρη έλλειψη κατανόησης (?) από ορισμένα ανώνυμα "Newsroom" να αναφέρουμε ότι η Οδηγία 2019/1937 έχει άμεση ισχύ σε περίπτωση προβλήματος μια και η ημερομηνία ενσωμάτωσης ήταν στις 17 Δεκεμβρίου 2021 (το Α/Β του Ευρωπαϊκού δικαίου)…

— Ioannis Lianos (@IoannisLianos) January 3, 2022

Όλες οι ειδήσεις

Σάλος με Βασιλακόπουλο: Πώς το self test γίνεται rapid test

Λάθος μήνυμα για τον εμβολιασμό! «Σ΄ ένα μήνα η πανδημία θα ΄χει τελειώσει» κατά τoν Άδωνι Γεωργιάδη

Σοκ περικοπών στις συντάξεις γήρατος, χηρείας και αναπηρίας! Ο Αλ.Μητρόπουλος εξηγεί

Μετάλλαξη Όμικρον: Πώς «ξεφεύγει» από τα τεστ εξηγούν ειδικοί

Γελοιότητες Ακάρ με βίντεο και γιατί τα 1.950 μέτρα που κολυμπούν οι «δικοί» του δεν είναι αρκετά

The post «Κάποιοι θέλουν να προστατεύσουν τα καρτέλ» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάποιοι,kapoioi