Καμμένος αναλαμβάνει την ευθύνη για τον Ρουβίκωνα – Τι είπε στη Βουλή

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα, αναφέρθηκε στην εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ επισημαίνοντας ότι “είναι θέμα στο οποίο αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη την οποία έχω, διότι θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, η είσοδός τους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας”.

Και συνέχισε λέγοντας:

“Πρέπει

να λάβετε υπόψη ότι υπάρχει νόμος σε αυτή τη χώρα. Θα σας καλέσω να τον αλλάξουμε. Η Στρατονομία δεν έχει δικαίωμα να συλλάβει πολίτη εντός στρατοπέδου. Δεν μπορεί να κάνει συλλήψεις εντός στρατοπέδου.

Την ευθύνη ότι μπήκαν μέσα την έχουν και εγώ την πολιτική ευθύνη την αναλαμβάνω και για αυτό γίνονται αλλαγές. Αλλά επειδή γίνονται διάφορα περίεργα από ανθρώπους που έχουν λάβει θέσεις εξουσίας και που στην εποχή τους έγιναν «όργια» θα πρέπει να αντιληφθούν ποια είναι η ελληνική νομοθεσία.

Βεβαίως δεν θα έπρεπε να είχαν φύγει και βεβαίως αυτό το φαινόμενο να εισβάλουν ομάδες σε δημόσιους χώρους και ειδικά σε χώρους της εθνικής άμυνας είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο και πρέπει να σταματήσει αυτή τη στιγμή. Αλλά τα σύκα -σύκα και η σκάφη -σκάφη. Το περίεργο της ιστορίας ήταν βέβαια ότι κάποιος ήταν ειδοποιημένος στον τρίτο όροφο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο Αρχηγείο πάνω, για την είσοδο του Ρουβίκωνα και έπαιρνε βίντεο και φωτογραφίες. Κάποιοι που ήταν μέσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ήξεραν, λοιπόν, και κάποιοι περίμεναν να πάρουν τη φωτογραφία και το βίντεο. Το τι έχει γίνει θα το βρούμε και βεβαίως θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να μην ξαναγίνει”.

Κατά τ΄ άλλα ο ΥΕΘΑ έδωσε το στίγμα για το θα γίνει στη Βουλή την Πέμπτη, όταν θα συζητηθεί η ερώτηση που έχει καταθέσει η ΝΔ για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Ο κ.Καμμένος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος στην δική του ομιλία είχε μιλήσει για σκάνδαλο Καμμένου λέγοντας “θα τα πούμε την Πέμπτη”.

Τι είπε στην ομιλία του ο Καμμένος:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, γιατί ο κ. Μητσοτάκης με έπιασε πάλι στο στόμα του, μιλώντας για «σκάνδαλα Καμμένου» κ.ο.κ. Παρότι η συζήτηση για την επερώτηση θα είναι την Πέμπτη και θα είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για μια υπόθεση που αφορά διακρατική συμφωνία η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί και στην οποία είναι ξεκάθαρα και απόλυτα τα πράγματα, η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Μητσοτάκης έχουν επιλέξει να μεταμορφώσουν τη Νέα Δημοκρατία σε πολιτικό βραχίονα μιας εκδοτικής συμμορίας.

Αυτό θα το δούμε ως επιλογή τις επόμενες ημέρες και τους επόμενους μήνες. Μέχρι που θα φτάσει; Μέχρι που θα υπερασπίζεται μια συμμορία ο αρχηγός ενός κόμματος; Και πόσο δεμένοι είναι πλέον μεταξύ τους ώστε να φτάσει στο σημείο να αναπαράγει ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις μέσα στη Βουλή, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μαζί με ορισμένους κατ’ επάγγελμα υπαλλήλους της συγκεκριμένης συμμορίας.

Και συμμορία την αναφέρω, κ. Πρόεδρε, έχοντας λάβει υπόψη μου τη βαρύτητα του λόγου μου μέσα στο Κοινοβούλιο. Θέλω, λοιπόν, να πω στον κ. Μητσοτάκη ότι όσον αφορά το δικό μου σπίτι είναι καθαρό. Την Πέμπτη θα έχετε εδώ όλα τα στοιχεία. Οι περισσότεροι παλιοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με γνωρίζετε προσωπικά και γνωρίζετε ποιο είναι το ποιόν και ποιος είναι ο χαρακτήρας μου και δεν ακολουθείτε αυτού του είδους τη βρώμικη πολιτική που δυστυχώς ακολουθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το σπίτι το δικό μου δεν έχει διεύθυνση κατοικίας offshore εταιρείας, ούτε έχει κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν. Δεν έχω συνδιαλλαγεί με δημόσιο χρήμα ποτέ στη ζωή μου. Μπήκα πλουσιότερος στην πολιτική και θα φύγω φτωχότερος. Δεν ανέχομαι τέτοιου είδους μομφές. Καλώ, λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη να «μαζευτεί» και να έρθει εδώ την Πέμπτη στη συζήτηση της επερωτήσεως να ρωτήσει ό,τι θέλει, να πάρει όλες τις απαντήσεις και όχι να κρύβεται πίσω από επτά εφημερίδες και δύο ραδιόφωνα που έχουν αναλάβει να φέρουν σαν πρώτη είδηση μια διακρατική συμφωνία η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί, δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ, είναι απόλυτα καθαρή και αν δεν γίνει θα είναι προς ζημία του ελληνικού δημοσίου. Για να τελειώνουμε, λοιπόν, με αυτή τη ιστορία, τον περιμένω εδώ την Πέμπτη”.

The post Καμμένος αναλαμβάνει την ευθύνη για τον Ρουβίκωνα – Τι είπε στη Βουλή appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα