Καιρός – Πότε έρχεται μικρό «καλοκαιράκι» πριν τα Χριστούγεννα

Μικρό «καλοκαιράκι» μέσα στον Δεκέμβριο με θερμοκρασίες σημαντικά αυξημένες για την εποχή μάς επιφυλάσσει ο καιρός.

Τα δεδομένα αλλάζουν τα επόμενα 24ωρα με τον καιρό να ζεσταίνει και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούγολου, από το πρωί της Παρασκευής (15/12) θα έχουμε συννεφιές και κάποιες βροχές στα ανατολικά νησιωτικά, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά.

Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε ανοίγματα του καιρού αλλά και συννεφιές

χωρίς ωστόσο κάτι το ιδιαίτερο. Το βράδυ θα επικρατήσει επίσης συννεφιά και τοπικά φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο. Οι νοτιάδες θα κυριαρχήσουν επίσης και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στα κεντρικά στους 22 βαθμούς, στα νότια στους 24 και στα βόρεια από 13 έως 16.

Στην Αττική, αναμένεται κατά τόπους συννεφιά αλλά μέσα στην ημέρα θα αραιώσει. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ομίχλη και δύσκολα θα έχουμε «χορταστικό» ήλιο. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Την Παρασκευή (15/12) θα έχουμε συννεφιές και μετά το μεσημέρι στα ΒΔ και βόρεια θα έχουμε αρκετό ήλιο. Η θερμοκρασία στους 22 βαθμούς στα κεντρικά και 19 στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο (16/12) στις ανατολικές και νότιες περιοχές θα έχουμε επίσης συννεφιές και στα ΒΔ και βόρεια βροχές. Η θερμοκρασία στους 23 στην Αθήνα και 24 στα νότια.

Την Κυριακή (17/12) οι νοτιάδες δίνουν σκυτάλη στους βοριάδες και θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές από τη Δράμα μέχρι και τα ΒΑ της Εύβοιας. Η θερμοκρασία στους 19 στα κεντρικά στους 15 στα βόρεια και στους 22 στα νότια.

Τη Δευτέρα (18/12) θα έχουμε πλέον κρύο και φαινόμενα σε Δράμα, Θεσσαλονίκη, Λαμία και Καλαμάτα. Οι βοριάδες θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 και 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς στην Αθήνα και τους 10 στη Θεσσαλονίκη.

Έρχονται θερμές αέριες μάζες

Για τα Χριστούγεννα ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι στις 21-22 Δεκεμβρίου θα μας έρθουν ξανά θερμές αέριες μάζες και για τις 25 θα επανέλθει με νέα δεδομένα.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

The post Καιρός – Πότε έρχεται μικρό «καλοκαιράκι» πριν τα Χριστούγεννα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα