Και για τη συντήρηση των Chinook “φταίνε οι προηγούμενοι”; Όχι δα…

Και για τη συντήρηση των Chinook “φταίνε οι προηγούμενοι”; Δύο χρόνια και βάλε έχει συμπληρώσει η κυβέρνηση και τέτοιες δικαιολογίες δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Ακόμη κι αν ισχύουν. Στην περίπτωση των ελικοπτέρων Chinook μάλιστα δεν έχουν καμία βάση…

Απαντώντας  στην Βουλή ο ΥΕΘΑ σε επερώτηση για την διαθεσιμότητα των CHINOOK (ευτυχώς δεν απουσίαζε κανένας αρχηγός και έτσι δεν ανέβαλε την συνεδρίαση), απεδείχθη μάλλον  αδιάβαστος.
Έκανε

υπαινιγμούς για αδιαφορία των “προηγούμενων” να συνάπτουν συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης.

Για να δούμε αν έχει δίκιο ο κ.Παναγιωρόπουλος:

«Οι προηγούμενοι» με τον ν.4407/2016 άρθρο 31 παρ.2 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ134α/26-7-16 προέβλεψαν:

«2. Στο πλαίσιο της διαδικασίας σύναψης της σύμβασης προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού, η αναθέτουσα αρχή υποχρεούται να συνάψει ταυτόχρονα με τη σύμβαση αυτή, με τον ίδιο ή άλλο οικονομικό φορέα, και σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξης του προς προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού»

Μόνο που η παρούσα Κυβέρνηση συνάπτει προμήθειες με μια άλλη μέθοδο: η κάθε σύμβαση να αποτελεί συγχρόνως και αυτούσιο νόμο (σύμβαση/νόμος)!

Εκεί το ελληνικό δημόσιο είναι ευπροσάρμοστο στα θέλω του πωλητή αφού οι επιτροπές διαβουλεύονται χωρίς κανόνες. Έτσι αποδεικνύεται και εύλογη η θέση των «αναρμοδίων» του ΥΠΕΘΑ που κατά την επιχειρηθείσα ολική αναθεώρηση του νόμου περί «μη προμηθειών» (3978/11) ότι δεν απαιτείται νέος νόμος. Είναι σαφές ότι από τότε υπήρχε ο σχεδιασμός να γίνονται προμήθειες με ξεχωριστό νόμο για κάθε μια κάθε όσον έτσι είμαστε ευέλικτοι αλλά και  απόλυτα ασφαλείς έναντι του εισαγγελέως του μέλλοντος.

The post Και για τη συντήρηση των Chinook “φταίνε οι προηγούμενοι”; Όχι δα… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα