Ηττημένοι …ερήμην μας!

Σε ένα κράτος δικαίου οι ψευδείς ειδήσεις πρέπει να διώκονται, εφόσον αποδεδειγμένα βλάπτουν την οικονομία και την κοινωνία της χώρας. Αυτό προβλέπει σχετικό άρθρο του ποινικού κώδικα περί της διάδοσης ψευδών ειδήσεων. Τι γίνεται όμως όταν οι ψευδείς ειδήσεις εις βάρος ενός λαού που πλήττουν σοβαρά, το φρόνιμά του, προέρχονται από ξένα  κέντρα εξουσίας; 

Γράφει η 

ΑΙΘΡΑ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Οικονομολόγος

Όπως ο ελληνικός λαός που,

από τις αρχές του 2010 και επί σειρά ετών, δεχόταν έναν ανελέητο όσο και ενορχηστρωμένο ψυχολογικό πόλεμο, από τους κοινοτικούς και γερμανούς αξιωματούχους υβριστές του, με προεξάρχοντα το κύριο Σόϊμπλε, τέως γερμανό υπουργό των οικονομικών και για πρώτη φορά στη μακραίωνη ιστορία του, που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια,  ήταν το προοίμιο μόνο στο οικονομικό ολοκαύτωμα που του ετοίμαζαν οι δήθεν, «διασώστες» του! Λόγος που έπρεπε να τον διασύρουν, διεθνώς, παρουσιάζοντάς τον, σαν λαό παρία, που δεν αξίζει κανένα έλεος (σας θυμίζει κάτι αυτο;).για να  κάμψουν το ηθικό και τις αντιστάσεις του, γνωρίζοντας ότι η εθνική του υπερηφάνεια είναι η πηγή της δύναμής του! Σα να λέμε, ηττημένοι …ερήμην μας! Από ποιους; Από τους συνήθεις ύποπτους της ιστορίας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας! Αντί να σιωπούν, σεβόμενοι, αν μη τι άλλο, το δικαίωμα του δημοκρατικού, στη συντριπτική του πλειοψηφία και πολύπαθου γερμανικού λαού, όπως και κάθε λαός, στη λήθη! Επειδή δεν υπάρχουν λαοί εγκληματίες, τεμπέληδες, διεφθαρμένοι κ.ο.κ. Μόνο ελίτ, για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους, εις βάρος των λαών. Και δεύτερο, για να αποτρέψουν πιθανές διεθνείς αντιδράσεις, από τον πνευματικό κόσμο της Δύσης, με βάση τα όσα συμβολίζει η Ελλάδα για την Ευρώπη και την ανθρωπότητα! Και τα κατάφεραν, με εξαίρεση το γνωστό Αμερικανό φιλόσοφο Νόαμ Τσόμσκι, με δηλώσεις του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι πρέπει να διαγραφεί το χρέος του νότου ως παράνομο και τον Γάλλο σκηνοθέτη Ερίκ Γκοντάρ για τα πνευματικά δικαιώματα που χρωστάει η Ευρώπη στην Ελλάδα! Και τα τρισεκ. ευρώ, θα προσθέσουμε εμείς, από τις εισπράξεις των μουσείων τους, από τους ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, από τις χώρες κλεπταποδόχους τους (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία) από την εποχή της …τουρκοκρατίας! Εκτός από τις γερμανικές πολεμικές οφειλές από το Β΄ΠΠ. Ιδού, λοιπόν, ποιοι χρωστάνε σε ποιους! Ποιος όμως να υπερασπιστεί τα εθνικά δίκαια και την εθνική αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού;

   Γιατί ψεύδόταν ο κύριος Σόϊμπλε; Τί ήθελε να κρύψει; Τη χρεοκοπία των γερμανικών τραπεζών, όπως αποκαλύπτει, ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος κύριος Ομπάμα, στο βιβλίο του που δημοσιεύτηκε στο τέλος του 2020, «Η γη της επαγγελίας». Αυτές διασώζουν και τους διεθνείς πιστωτές τους (γαλλικά, αμερικανικά κλπ επενδυτικά κεφάλαια) σε χρέωση του νότου. Λόγος που η κρίση αυτή δεν έχει τέλος! Απόδειξη για ποιους και γιατί έγινε η ΕΕ! Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι ότι αυτές συνεχίζουν να κινδυνεύουν μέχρι σήμερα, με βάση τα αποδεικτικά μας στοιχεία, που δημοσιεύσαμε στα μέσα του 2020 από τη φιλόξενη ιστοσελίδα του Militaire.gr. 

Λόγος που η Γερμανία εμμένει στην επιστροφή στην «κανονικότητα», όπως αποκαλούν οι γερμανοί υπουργοί των οικονομικών (άσχετα ποιο κόμμα είναι στην εξουσία), την αυτοκτονική δημοσιονομική πειθαρχία, παρά την ύφεση της ευρωζώνης και την  πανδημία που είναι σε εξέλιξη. Και με παγκόσμιες επιπτώσεις που η πανδημία απλά απενοχοποιεί. Κλείνοντας και τον κόσμο στα σπίτια του, για την αποτροπή των κοινωνικών αντιδράσεων.

Παρακάτω, αντιπαραθέτουμε τα πραγματικά στοιχεία της έρευνάς μας στα ψεύδη Σόϊμπλε. Με την ελπίδα ότι η αλήθεια, θα επιδράσει σαν ισχυρό αντίδοτο πάνω στο ηθικό του ελληνικού λαού, ώστε να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια του, για να πάρει τη χώρα του και τη ζωή του πίσω. Γνωρίζοντας ότι μόνος του θα σωθεί! Και θα νικήσει, επειδή δεν έχει άλλη επιλογή! Φτάνει να ξαναπιστέψει στη δύναμή του! Ιστορικά αποδεδειγμένο! 

Ψέμα Σόϊμπλε: Ο ελληνικός λαός φταίει για τη χρεοκοπία της χώρας,  επειδή ζούσε πάνω από τις δυνατότητές του! 

Η αλήθεια: Η Ελλάδα. μέχρι το 2009 είχε ένα από τα μικρότερα ιδιωτικά χρέη στην ΕΕ. Πολύ κάτω από το 100% του ΑΕΠ της, με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Με καταθέσεις στις τράπεζες των ελλήνων νοικοκυραίων, 237 δις ευρώ, όσο και το ΑΕΠ του 2009.  Όταν το ιδιωτικό χρέος της Ολλανδίας και Δανίας ήταν πάνω από  το 230% του ΑΕΠ τους, αλλά …δεν χρεοκόπησαν! Ούτε και πρόκειται! Επειδή καμιά χώρα δεν χρεοκόπησε ποτέ, από …υπερκαταναλωτισμό. Επειδή η κατανάλωση είναι η κινητήρια δύναμη της καπιταλιστικής ανάπτυξης! Σ’ αυτήν στοχεύει η βιομηχανία της διαφήμισης. Και επειδή το ιδιωτικό χρέος δεν ευθύνεται για το δημόσιο χρέος! Τα «αξιώματα» Σόϊμπλε  ισχύουν μόνο στα «οικονομικά» της καταστροφής! Εκμεταλλευόμενος την άγνοια του μέσου πολίτη περί τα οικονομικά!. Απόδειξη πόσο ανερμάτιστος, δόλιος και επικίνδυνος είναι! 

  Όσο για την καταναλωτική «κραιπάλη» του έλληνα καταναλωτή, σαν «ιδιάζουσα» δήθεν, περίπτωση, αξίζει να επισημάνουμε, ότι ο καταναλωτισμός ήταν χαρακτηριστικό των μεταπολεμικών δυτικών κοινωνιών,  εξού και ο όρος «καταναλωτική κοινωνία». Απόδειξη, το βιβλίο του Αμερικανού, οικονομολόγου, Τζων Κένεθ Γκαλμπρέηθ «Η κοινωνία της αφθονίας» που εκδόθηκε το 1970. Ωστόσο, ο έλληνας καταναλωτής μπήκε στην καταναλωτική κοινωνία, από τα τέλη της δεκαετίας του …90, σαν συνέπεια της πιστωτικής ασυδοσίας,  κατά τη πρώτη δεκαετία του ευρώ, που ήταν κατευθυνόμενη, από την ΕΚΤ και τις αγορές, (με την υπερπροσφορά δανείων από τις ελληνικές τράπεζες για πάσα χρήση),  για να υποδαυλίσουν τον καταναλωτισμό του έλληνα καταναλωτή, βλέποντας ότι είχε ένα από τα χαμηλότερα ιδιωτικά χρέη  στην ΕΕ!  Με στόχο την υπερχρέωση και του ιδιωτικού τομέα (νοικοκυριά, επιχειρήσεις) στις τράπεζες, για να του κατάσχουν στη συνέχεια, τα περιουσιακά του στοιχεία. Όπως γίνεται, από το 2010 και μετά. 

Μόνο ο ελληνικός λαός δεν φταίει για το χρέος! Ποιοι ευθύνονται; 

Όλα τα κράτη (ελίτ) της ΕΕ που ψήφισαν το νόμο αιμοδότη των αγορών 123 της ΣΛΕΕ εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος των λαών τους. Λόγος που αποτελεί απιστία κατά του δημοσίου! Απόδειξη για ποιους και γιατί έγινε η ΕΕ – ΟΝΕ!  Με την υπογραφή  και των κυβερνήσεων του νότου! Για την Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κων. Μητσοτάκη.

Ο φεουδαρχικός νόμος 123 της ΣΛΕΕ, απαγορεύει, δολίως, στα κράτη της ΟΝΕ να δανείζονται τσάμπα από την ΕΚΤ (παρά την εκχώρηση σε αυτήν του εκδοτικού τους προνομίου), αλλά το επιτρέπει στις αγορές (ιδιώτες). Στις μεγάλες γαλλογερμανικές επενδυτικές τράπεζες – καζίνα, με αξία ενεργητικού, μέχρι το 2008, όσο ένα γερμανικό ΑΕΠ! Με κύριο στόχο του νόμου, τα ελλειμματικά κράτη του νότου, με τις μικρές εμπορικές τράπεζες για να δανείζονται ακριβά από τις αγορές. Λόγος που η υπερχρέωση του νότου ήταν μόνο θέμα χρόνου να συμβεί! Όπως και συνέβη μέσα σε μια δεκαετία από τη σύσταση της ΟΝΕ! Πόσο μάλλον της  Ελλάδας, με τις υπέρογκες εξοπλιστικές της δαπάνες, 2,5 φορές πάνω από το μέσο της ΕΕ, από το 1992 μέχρι το 2009. Και με ευθύνη της ΕΕ που δεν ενεργοποίησε ποτέ, το κοινό αμυντικό δόγμα, σαν το δέλεαρ, μόνο για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ. Ούτε καμιά ελληνική κυβέρνηση απαίτησε, ποτέ, την ενεργοποίησή του! Ούτε κατά την παρούσα ελληνοτουρκική κρίση!  Εκεί πετούσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις τον ιδρώτα του «τεμπέλη» ελληνικού λαού! 

Το χρέος του νότου ήταν το πρόσχημα για τη λεηλασία που θα ακολουθούσε, για να διατηρούν τα κράτη το δήθεν, δημοκρατικό προσωπείο τους! Έτσι εξηγείται που η ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν αντέδρασε το 2010, στην επιβολή κυρώσεων στην Ελλάδα, για, δήθεν, δημοσιονομική υπέρβαση, του 2009, παρότι ήταν δικαιολογημένη, λόγω των υπέρογκων εξοπλιστικών δαπανών, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της χώρας με την Τουρκία. Και λόγω της αθέτησης της δέσμευσης της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα. Αλλά, ούτε και τώρα  είναι αργά, ενόψει του νέου μνημονίου που μας ετοιμάζουν οι θεσμοί, με πρόσχημα τα υψηλά ελλείμματα του 2020 και 2021, που είναι δικαιολογημένα, λόγω  των νέων εξοπλιστικών δαπανών της χώρας και λόγω πανδημίας. Με τον ίδιο πάντα στόχο:  την ανάσχεση της ανάπτυξης και την υπερχρέωση στο διηνεκές! 

  Ψέμα: Υπεύθυνα για τη σταθερότητα των τραπεζών της ΟΝΕ είναι τα κράτη τη ΟΝΕ

   Αλήθεια: Μόνη αρμόδια για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της ΟΝΕ, είναι η ΕΚΤ, με βάση το άρθρο 127 της ΣΛΕΕ. Που είναι και το λογικό, αφού η ΕΚΤ δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει ποτέ, λόγω του εκδοτικού της προνομίου! Τα κράτη πού να βρουν τα χρήματα, μετά την εκχώρηση του εκδοτικού τους προνομίου στην ΕΚΤ και την απαγόρευσή τους να δανείζονται από την ΕΚΤ, με βάση το νόμο 123 της ΣΛΕΕ; Απόδειξη, ότι στόχος της κρατικής διάσωσης των τραπεζών είναι η διόγκωση του χρέους και η υποθήκευση του εθνικού πλούτου στις αγορές . 

– Ψέμα: Τα μνημόνια επιβλήθηκαν για την πληρωμή του χρέους προς το γερμανό φορολογούμενο!

– Αλήθεια: Δεν υπάρχει  χρέος προς το γερμανό φορολογούμενο,  ούτε προς κανένα άλλον ευρωπαίο φορολογούμενο! Επειδή, πολύ απλά, το διακρατικό δάνειο του Μάη του 2010, με τα κράτη της ΟΝΕ,  δεν προήλθε από το υστέρημα του γερμανου φορολογούμενου,  δηλαδή, από το γερμανικό κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από την… ΕΚΤ, από την οποία δανείστηκε, τσάμπα, η γερμανική δημόσια εμπορική τράπεζα KfW και δάνεισε την Ελλάδα με …5%! (Με βάση το δικαίωμα που έχουν οι εμπορικές τράπεζες, να δανείζονται από την ΕΚΤ) Απόδειξη ότι η γερμανική εμπορική τράπεζα KfW υπογράφει τη δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα, εκ μέρους του γερμανικού κράτους! Προφανώς το ίδιο έκαναν και όλα τα άλλα κράτη δανειστές μας, ακόμα και αν υπογράφουν τα ίδια τη δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα και όχι με κάποια τράπεζά τους, όπως κάνει «φάτσα φόρα»,  η γερμανική τράπεζα KfW.

                         – Ψέμα: Οι δανειστές είναι τα κράτη της ΟΝΕ

– Αλήθεια: Οι δανειστές είναι οι αγορές,. αφού από τις αγορές δανείζεται η ΑΕ EFSF/ESM για να δανείζει τι νότο με μνημόνια για τη δική τους διάσωση. Τα κράτη της ΟΝΕ είναι μόνο οι εγγυητές των δανείων των αγορών, με το τσάμπα χρήμα της ΕΚΤ! Με εξαίρεση το ελληνικό διακρατικό δάνειο του Μάη του 2010, από τα κράτη της ΟΝΕ, για στάχτη στα μάτια! Ο δανεισμός με μνημόνια από την ΑΕ EFSF/ESM, ύψους μέχρι σήμερα, 217,1 δις ευρώ, παρέχει το δικαίωμα στις αγορές – δανειστές να κατάσχουν τον ελληνικό εθνικό πλούτο και ενάντια στο διεθνές δίκαιο που το απαγορεύει!  

– Ψέμα: Οι γαλλογερμανικές τράπεζες κινδύνευαν το Μάη του 2010 από το ελληνικό χρέος!

– Αλήθεια: Δεν υπήρχε ελληνικό χρέος  προς τις γαλλογερμανικές τράπεζες που έληγε το Μάη του 2010. Απόδειξη ότι οι γαλλογερμανικές τράπεζες ξεφορτώνονταν τα ελληνικά ομόλογα (χρέος) ύψους 75 δις ευρώ στο τέλος του… 2011, ενόψει του PSI του Μάρτη του 2012 («κούρεμα» του χρέους στα χέρια ιδιωτών)! Άρα το χρέος προς τις γαλλογερμανικές τράπεζες έληγε από το 2012 και μετά και όχι το Μάη του 2010! Και συνεπώς, ήταν ψέμα ότι αυτές κινδύνευαν από το ελληνικό χρέος! 

                                 –  Ψέμα: Η Ελλάδα το Μάη του 2010 ήταν χρεοκοπημένη!

– Αλήθεια: Η Ελλάδα το Μάη του 2010 έπρεπε να είναι χρεοκοπημένη για να βρει πάτημα η Γερμανία να επιβάλει τα μνημόνια σε ολόκληρο το νότο, για τη διάσωση των γερμανικών τραπεζών, με πρόσχημα τη δήθεν ελληνική διάσωση. Αυτό αποκαλύπτουν τα αριθμητικά δεδομένα: Με βάση τα στοιχεία του Προσχέδιου του Προϋπολογισμού του 2010, οι δανειακές ανάγκες της χώρας το 2010, ήταν 44,6 δις ευρώ. Εξ αυτών το χρέος που έληγε το Μάη του 2010 (χρεολύσια) ήταν μόνο 19,5 δις ευρώ. Με καταθέσεις στις τράπεζες το 2009, ύψους 237 δις ευρώ. 

    Άρα, η τότε κυβέρνηση του  ΠΑΣΟΚ μπορούσε να προσφύγει σε εσωτερικό δανεισμό. Επίσης μπορούσε να επικαλεστεί τη ρήτρα αλληλεγγύης και να ζητήσει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ ύψους 44,6 δις ευρώ. Ακόμα να δανειστεί από την Κίνα, που έχει κάθε συμφέρον να δανείσει την Ελλάδα (χωρίς μνημόνια)! Ούτε και τώρα είναι αργά, για δανεισμό από την Κίνα, εν όψει του νέου μνημονίου! Έλα όμως που θα τους χαλάσουμε (στην ελίτ) το «μεγάλο φαγοπότι»!

    Πώς προέκυψε το ποσό των 110 δις ευρώ, του δανείου του Μάη του 2010, από 44,6 δις ευρώ; Προσθέτοντας καταχρηστικά, στα 44,6 δις ευρώ, και  57 δις ευρώ, από το χρέος προς τις γαλλογερμανικές τράπεζες (που έληγε από το 2012 και μετά) και άλλα 8,4 δις ευρώ για τη σύσταση του ΤΧΣ (44,6+57+8,4=110). Για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, για την εξαπάτηση του ελληνικού λαού για το δήθεν, κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας και τον «μνημονιακό μονόδρομο». .Επιβάλλοντας πάνω στο δάνειο των 110 δις ευρώ και το μνημόνιο του Ιούνη του 2010, της ΑΕ EFSF παρότι η ΑΕ EFSF δεν ήταν ο δανειστής, αλλά τα κράτη της ΟΝΕ και το ΔΝΤ! Για την υποθήκευση εθνικού πλούτου, ύψους 110 δις ευρώ, στις αγορές. 

– Ψέμα (Σόϊμπλε): Επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία για τη… μείωση του χρέους του νότου. Το χρέος είναι απειλή για την οικονομία της ευρωζώνης.

– Αλήθεια: Το χρέος, βάσει διαχρονικών στοιχείων, συνοδεύει τις αναπτυξιακές περιόδους μιας οικονομίας. Συνεπώς, το χρέος κάνει καλό, φτάνει να πηγαίνει σε επενδυτικούς σκοπούς και να μπορεί η χώρα να το εξυπηρετεί. Αντίθετα, οι δημοσιονομικές περικοπές (περικοπή ρευστότητας) σε περιόδους ύφεσης κάνουν κακό στην οικονομία, επειδή διογκώνουν το χρέος, λόγω της ανάσχεσης της ανάπτυξης και της αποσταθεροποίησης των τραπεζών, λόγω της φτωχοποίησης των δανειοληπτών που αδυνατούν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους («κόκκινα» δάνεια). Με αποτέλεσμα τη κρατική τους διάσωση,, με νέα δάνεια, με νέα υφεσιακά μέτρα (μνημόνια, «προαπαιτούμενα» κ.ο.κ.) διογκώνοντας το χρέος στο διηνεκές.    Και χωρίς να τις κρατικοποιούν, κατά παγκόσμια «πρωτοτυπία», παρότι διασώζονται από τους έλληνες φορολογούμενους.

Η αριθμητική απόδειξη: 

Η σωρευτική μείωση του ελληνικού ΑΕΠ μεταξύ 2009 και 2019 = –54,2 δις ευρώ. Η σωρευτική αύξηση του χρέος κατά την ίδια περίοδο = +31 δις ευρώ. (Από 301 δις ευρώ το 2009, στα 332 δις ευρώ, το 2019). Αντί η μείωση του ΑΕΠ (οι «θυσίες» του ελληνικού λαού), να μειώσει και το χρέος κατά το ίδιο ποσό, κατά 54,2 δις ευρώ, ήτοι, στα 246,8 δις ευρώ. Πού πήγαν οι «θυσίες» του ελληνικού λαού; Στην κρατική διάσωση των τραπεζών ύψους, 55,5 δις ευρώ.  

–  Ψέμα: Οι ιδιωτικές επενδύσεις θα βγάλουν την οικονομία από την ύφεση.

– Αλήθεια: Μόνο τα κράτη μπορούν να βγάλουν τις οικονομίες τους από την ύφεση, μέσω ελλειμματικών προϋπολογισμών, για τη τόνωση της ζήτησης, επειδή κανείς ιδιώτης δεν επενδύει σε μια νεκρή αγορά (χωρίς καταναλωτική ζήτηση). Αυτό απέδειξε  η μεγάλη ύφεση του 1929 στις ΗΠΑ,  Δυνατότητα που ωστόσο, ακυρώνει η γερμανική δημοσιονομική πειθαρχία των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, εγκλωβίζοντας το νότο στην ύφεση, επειδή αυτός είναι ο στόχος της. 

-Ψέμα: Τα μνημόνια είναι νόμιμα

-Αλήθεια: Τα μνημόνια  είναι παράνομα, αφού καταργούν de facto, τη ρήτρα αλληλεγγύης, του άρθρου 122 της ΣΛΕΕ, που είναι η «ψυχή» της σύγκλισης βορά νότου που απαγορεύει το δανεισμό υπό αυστηρούς όρους (μνημόνια). Πόσο μάλλον τα ελληνικά πολεμικά μνημόνια νικητή προς ηττημένο! Εξισώνοντας την αλληλεγγύη με τη λεηλασία!

Γιατί την Ελλάδα; 

Το ελληνικό, οικονομικό ολοκαύτωμα, χωρίς τέλος από το 2010 και μετά, σε καιρό ειρήνης,  δεν έχει το όμοιό του σε καμιά άλλη χώρα του νότου,  με μέτρα λιτότητας. Λόγος που φέρνει στα χείλη του κάθε απλού έλληνα πολίτη, το εύλογο ερώτημα: γιατί την Ελλάδα;  Για τρεις λόγους: : 

Πρώτο, λόγω του αμύθητου ορυκτού πλούτου της χώρας , σε υδρογονάνθρακες και σπάνιες γαίες. Το μεγαλύτερο ενεργειακό κοίτασμα, μέχρι σήμερα, παγκοσμίως, ικανό να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες ολόκληρης της Ευρώπης, αξίας 9,3 τρις ευρώ, με βάση έρευνες της ΑΕ ΕΛ.ΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια, 65% στους ιδιώτες) από τη δεκαετία του 70, με βάση δημοσιεύματα στον τύπο, αλλά, οι ελληνικές κυβερνήσεις τις κρατούσαν «επτασφράγιστο μυστικό», λόγω του κινδύνου, αν ο ελληνικός λαός γνώριζε για την ύπαρξή τους, να ματαίωνε τα σχέδια της ελίτ για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ. Όπως έκανε ο νορβηγικός λαός, επίσης κάτοχος υδρογονανθράκων, που απέρριψε με δημοψήφισμα την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ και γλίτωσε το οικονομικό λιντσάρισμα.

Δεύτερο, λόγω ρεβανσισμού, της ανθελληνικής γερμανικής ελίτ, από το Β’ΠΠ, με βάση επιγραφή, σε μνημείο εκτελεσμένων από τους Ναζί, στο μαρτυρικό χωριό Κάνδανος, της ηρωικής Κρήτης, ότι «Οι Ναζί υποσχέθηκαν να επιστρέψουν»!  Και επέστρεψαν μασκαρεμένοι, με τη μάσκα του διασώστη, γνωρίζοντας ότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να υποτάξουν τον ελληνικό λαό, πατώντας πάνω στο φιλότιμό του! Με πρόδρομο σημάδι και το διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας, με τους βομβαρδισμούς κατά αμάχων, του ΝΑΤΟ, το 1999! Επειδή οι δυο αυτοί λαοί της βαλκανικής συνέβαλαν, καθοριστικά, στην ήττα των Ναζί, με το ισχυρό τους αντάρτικο. Η ελληνική αντίσταση ήταν αυτή που καθυστέρησε την επίθεση του Χίτλερ, κατά της πρώην ΕΣΣΔ, (όπως φέρεται όυι ομολόγησε ο ίδιος; Χίτλερ) με  αποτέλεσμα να τον προλάβει ο «στρατηγός» χειμώνας, που καθόρισε και την έκβαση του Β΄ΠΠ,  με την ήττα των Ναζί που η γερμανική ελίτ είδε σαν εθνική ταπείνωση. 

Και τρίτο, επειδή Ελλάδα σημαίνει αξία του ανθρώπινου προσώπου! Και οι ελίτ δεν θέλουν πολίτες με ανθρώπινο πρόσωπο, με δικαιώματα και ελευθερίες. αλλά υποζύγια για να τους χειραγωγούν κατά τα συμφέροντά τους Λόγος που η Ελλάδα πρέπει να σβηστεί από το χάρτη, επειδή τους …«χαλάει τη πιάτσα»! 

Ο λόγος που η ιστορία έχει πισωγυρίσματα! 

Από το 2010 η Ευρώπη εισήλθε σε μια νέα μαύρη, ιστορική περίοδο, με την ανάκληση κατοχυρωμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των λαών, παγκοσμίως, με βάση τη Διακήρυξη του Χάρτη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ, αμέσως μετά το Β΄ΠΠ! Και άντε πάλι από την αρχή! 

Που σημαίνει ότι οι ελίτ δεν έπαψαν ποτέ, να εποφθαλμιούν τις δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών. Ιδού ο λόγος που η ιστορία έχει πισωγυρίσματα! 

Για να μην υπάρξουν, πισωγυρίσματα της ιστορίας θα πρέπει κάθε απλός άνθρωπος να γνωρίζει ότι με την ελίτ έχει μόνο το ίδιο αίμα! Όχι τα ίδια συμφέροντα! Και να μεταφέρει τη γνώση του αυτή, από γενιά σε γενιά, επειδή δεν θα τη διδαχτούν ποτέ στα σχολεία τους, επειδή δεν συμφέρει τις ελίτ. Και να παραμένει  οργανωμένος σε συλλογικότητες. Επειδή οι δεσμοί μεταξύ μας είναι η δύναμή μας και η μόνη! Ίσως αυτό εξηγεί και τον ηρωισμό της τιμημένης γενιάς του Πολυτεχνείου! Η τελευταία γενιά που είχε το «εμεις». «Ο ένας για όλους και όλοι για τον ένα»! 

Η προδομένη επανάσταση!

 Παρότι η λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου πέτυχε μια αξιοσημείωτη άνοδο του βιοτικού της  επιπέδου σε σχέση με εκείνο των γονιών της, οι βασικοί στόχοι του λαϊκού προοδευτικού αντιαμερικανικού κινήματος  (εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας) παρέμειναν ανεκπλήρωτοι. Γιατί; Επειδή ο αγώνας της γενιάς μας προδόθηκε, από όλους εκείνους που την κατηγορούν ότι δήθεν, ξεπούλησε τα πιστεύω της! Για να την απαξιώσουν στα μάτια των νεότερων γενεών, επειδή καμιά ελίτ δεν θέλει να έχει μια επαναστατημένη νέα γενιά όπως η γενιά, του Πολυτεχνείου! Με ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα που παρέμενε ενεργό και ετοιμοπόλεμο και μετά την πτώση της χούντας των Συνταγματαρχών, Λόγος που τρόμαξε το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο και τους ξένους προστάτες του, τις ΗΠΑ, τότε, που φρόντισαν για την άφιξη από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα του λαοπλάνου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, σε διατεταγμένη υπηρεσία να διαλύσει το ισχυρό λαϊκό κίνημα. Και τα κατάφερε, υιοθετώντας τα συνθήματα της αριστεράς,  με στόχο να τα εκφυλίσει. Έτσι χάθηκε μια ακόμα λαϊκή επανάσταση! 

Όλες οι ειδήσεις

Τουρκία: Συλλήψεις διαδηλωτών και ουρές στα βενζινάδικα!

«Μικρό πόλεμο» στη Μαύρη Θάλασσα έχουν στόχο οι ΗΠΑ, δηλώνει εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ

Γερμανία: Το υπουργείο Οικονομικών στους Φιλελεύθερους και οι Πράσινοι στο υπουργείο για το Κλίμα! Άσχημα νέα

«Ενέσεις» με «πετροδόλαρα» στον Ερντογάν! 10 δις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τουρκία: Η ελεύθερη πτώση της λίρας και οι επιδιώξεις Ερντογάν

Από Μακεδονία και Θράκη αρχίζει την παρουσίαση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ο Πρ.Εμφιετζόγλου

Εξεταστική για λίστες Πέτσα στα ΜΜΕ: Η κυβέρνηση μετατρέπει σε παρωδία τη διαδικασία!

The post   Ηττημένοι …ερήμην μας! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
δανειακή σύμβαση, ειδήσεις, ελλαδα, χρεος, γαλλια, χρεοκοπια, τραπεζες, υπουργοι, αεπ, οοσα, δις, ΕΚΤ, νεα δημοκρατια, κων, εξηγείται, ΠΑΣΟΚ, μνημονιο, kfw, psi, κουρεμα, efsf, ΔΝΤ, νέα, διηνεκές, ήτοι, δημοψηφισμα 2015, κρητη, νατο, εσσδ, σημαίνει, οηε, σχολεια, ηπα, άφιξη, παπανδρεου, συλληψεις, διαδηλωσεις, μμε, εθνικη τραπεζα, πανελληνιες 2011, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αξια, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, πανελληνιες 2012, τι ειναι το psi, μνημονιο 2, εκλογες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, ομπαμα, εκλογες ηπα, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, κοινωνια, ήτοι, νικητη, χωρες, αεπ, γερμανια, γνωση, δανεια, εθνικη, εμπορικη τραπεζα, εμπορικη, ηπα, ηττα, θαλασσα, θεμα, θρακη, κινα, μμε, μνημειο, οηε, οικονομια, ομολογα, οοσα, πνευματικα δικαιωματα, υπουργειο οικονομικων, υφεση, χιτλερ, ψεμα, kfw, αγνοια, αγορα, αυξηση, αρθρο, ελεος, αξιζει, αλληλεγγυη, ανθρωπος, αξιοπρεπεια, απιστια, απλα, αραβικα, άφιξη, βιβλιο, βοηθεια, βορα, γινεται, δανειακή σύμβαση, δανειο, δευτερο, δυναμη, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωσεις, διηνεκές, δικη, δις, δογμα, εγινε, εγκληματα, ευρω, εκβαση, εκχωρηση, ελπιδα, εξελιξη, εξηγείται, επενδυσεις, εποχη, επρεπε, ερευνες, εσσδ, ετων, ευθυνη, ευρωπη, ζωη, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, θυμιζει, ηθικο, κυβερνηση, κομμα, κρατικο, λεηλασια, μαη, μακεδονια, ματια, μειωση, ναζι, νατο, νεα γενια, νοαμ τσομσκι, νοαμ, παντα, ορος, παρουσιαση, πηγη, πειθαρχια, ρητρα, συνεχεια, σειρα, σπιτια, συνθηματα, σχεδια, τεως, τουρκια, φτανει, φταιει, φορα, χαθηκε, χειλη, χρημα, αγορες, αγωνας, δικαιωμα, δικαιωματα, efsf, ελληνικα, εθνικο, γερμανο, ηταν ψεμα, χωρα, υπουργειο, κων, ποδια, σημαίνει, τραπεζα, χειμωνας, χερια
Τυχαία Θέματα