ΗΠΑ ενδιάμεσες εκλογές: Μάχη ψήφο με ψήφο για τη Γερουσία, ήττα Δημοκρατικών στη Βουλή

Στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ οι Δημοκρατικοί δίνουν σκληρή μάχη επικράτησης για τη Γερουσία και  φαίνεται πως αποφεύγουν τη βαριά ήττα στη Βουλή.

Το αποτέλεσμα θα καθορίσει το υπόλοιπο της θητείας Μπάϊντεν αφού το Κογκρέσο ψηφίζει τους εθνικούς νόμους ,Βουλή
αποφασίζει ποιοί νόμοι ψηφίζονται και η Γερουσία μπορεί να τους εγκρίνει ή να τους μπλοκάρει, επικυρώνει προεδρικούς διορισμούς και σπανιότερα διενεργεί έρευνα εις βάρος του προέδρου.

Your vote matters.

GET IN LINE.
STAY IN LINE.
AND VOTE!

If you are in line by 7 pm they CANNOT stop you from voting pic.twitter.com/fs7hwKucnr

— Kari Lake (@KariLake) November 9, 2022

Τα τελευταία στοιχεία από τα αποτελέσματα δίνουν μικρό προβάδισμα στους Δημοκρατικούς για τη Γερουσία, που προηγούνται με μόλις μία έδρα διαφορά -48 έναντι 47 των Ρεπουμπλικανών

Τι έδειξαν τα exit polls

Τα exit polls φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τις δημοσκοπήσεις και δείχνουν νίκη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή και σκληρή μάχη για τον έλεγχο της Γερουσίας. Τα οριστικά αποτελέσματα ωστόσο θα χρειαστούν ώρες, αν όχι ημέρες, για να ανακοινωθούν.

Στις 4:59 το πρωί σύμφωνα με το Associated Press τα exit polls για τη Γερουσία έδιναν 47 έδρες στους Δημοκρατικούς και 87 στους Ρεπουμπλικάνους, ενώ στη Βουλή πρόκειται για «μάχη».

Το συμπέρασμα από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματαα είναι πως με βάση της στατιστικές προβολές των αμερικανικών Μέσων, η υπόλοιπη θητεία του Μπάιντεν θα είναι δυσκολότερη για τον ίδιο και το κόμμα του, ενώ σέ ό,τι αφορά στους Ρεπουμπλικανούς, ο Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο εσωτερικό του κόμματος.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει ήδη τις πρώτες του δηλώσεις από το σπίτι του στο Mar-a-Lago, όπου πήρε τα εύσημα για τις νίκες που πέτυχαν οι Ρεπουμπλικάνοι έως και αυτή την ώρα.

The post ΗΠΑ ενδιάμεσες εκλογές: Μάχη ψήφο με ψήφο για τη Γερουσία, ήττα Δημοκρατικών στη Βουλή appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα