«Ηγεσία για … Παλαμάκια»-Νίκος Σκιαδάς

Είναι γνωστό ότι η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) αποτελεί γεγονός ορόσημο για την Θεσσαλονίκη κάθε Σεπτέμβριο και οι περισσότεροι Έλληνες αναμένουν να ακούσουν τις εξαγγελίες των πολιτικών αρχηγών για τις προθέσεις τους στο άμεσο μέλλον.

Γράφει ο

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ

Ανχης εα Ειδικών Δυνάμεων

Έτσι και εγώ, πιστός στο τηλεοπτικό μου ραντεβού, έχοντας εξοπλιστεί με το απαραίτητο ποπ-κορν

ανά χείρας, και το κομπιουτεράκι για τους υπολογισμούς των χρημάτων που πρόκειται να λάβω είτε άμεσα ως αύξηση μισθοδοσίας, είτε έμμεσα ως μείωση φορο-υποχρεώσεων, κάθισα αναπαυτικά να απολαύσω την τηλεοπτική τριλογία, Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης.

Ενώ παρακολουθώ λοιπόν ένα ένθερμο κοινό να χειροκροτεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Βελλίδειο, τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να αφηγείται, να ζωγραφίζει, δεν ξέρω πως ακριβώς να χαρακτηρίσω την ακρίβεια των λόγων της ομιλίας του σε αντιστοιχία με όσα έχουν λάβει ήδη χώρα μέχρι σήμερα, συνέβη το μοιραίο. Τη στιγμή που ετοιμάζομαι να καταπιώ μια συστοιχία ποπ-κορν, ζουμάρει η κάμερα της ΕΡΤ και βλέπω στην πρώτη γραμμή των ακροατών του Μητσοτάκη τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΣ με στολή, να παρακολουθούν με χαμόγελο ευτυχίας, το λες και … οργασμού!!! 

Άμεσα ο εγκέφαλός μου έβγαλε ένδειξη «CRITICAL ERROR». Δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα ερεθίσματα που δεχόταν.

Να συνεχίσει την κατάποση της συστοιχίας ποπ-κορν;

Να την εκτοξεύσει με δύναμη προς την τηλεόραση;

Να δώσει εντολή μικρού εγκεφαλικού επεισοδίου και να διαγραφούν από την μνήμη μου οι τελευταίες εικόνες που είχα δει; 

Τελικά, ευτυχώς μου παρουσιάστηκε μόνο κάποιο μικρό «κόλλημα» και δεν χρειάστηκε καν να κάνω επανεκκίνηση (restart) εγκεφαλικής λειτουργίας.

Αντιλήφθηκα δε με μεγάλη μου απογοήτευση ότι έχουμε ηγεσία … παλαμακιστών!!!

Στην Στρ. Σχολή Ευελπίδων, μαθαίνεις ως Eύελπις όλες τις αρχές που διέπουν τον Αξιωματικό και το ήθος που οφείλεις να έχεις. Καταλαβαίνεις πολύ σύντομα – σε περίπτωση που δεν είχες αντιληφθεί προ της εισόδου σου στη Σχολή – ότι διάλεξες όχι ένα απλό επάγγελμα, αλλά ένα λειτούργημα, που ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ. Από το πιο απλό, ότι δεν κρατάς καμία εφημερίδα, πολιτική ή αθλητική με στολή ή εντός στρατιωτικών χώρων, μέχρι το ότι δεν συμμετέχεις σε πορείες, ομιλίες ή συνέδρια πολιτικών σχηματισμών γιατί η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ & ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ και γιατί ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ είναι ΜΠΡΟΣΤΑ σαν ΠΥΡΦΟΡΟΣ και τον απασχολεί ΜΟΝΟ να τηρήσει όσα δεσμεύτηκε να κάνει ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ που έδωσε στην ορκωμοσία του ως Αξιωματικός.

Φαίνεται όμως ότι αυτά ίσχυαν τα … παλιά χρόνια. Τώρα ήρθαν ο Α/ΓΕΣ και ο Α/ΓΕΕΘΑ, φορώντας στολή, να χειροκροτήσουν σε απευθείας μετάδοση, τον πρωθυπουργό στην πολιτική του ομιλία και να δημιουργήσουν νέα ήθη ή κατά την προσωπική μου άποψη να αποδείξουν πόσο λίγοι και μικροί είναι, ανεξαρτήτως του βαθμού που φέρουν και όλων των συνεπακόλουθών του. 

Αφού λοιπόν έχουν τάσεις ένστολου χειροκροτητή, τους απονέμω -τιμητικά πάντα- τον τίτλο του Ανώτατου Ένστολου Παλαμακιστή και τους δίνω μερικές ιδέες για να μείνουν αξέχαστοι στη μνήμη μας για πάντα:

Στην επόμενη πολιτική ομιλία που θα πάνε, να φέρουν και το υπηρεσιακό τους πιστόλι και όπου ακούνε κάποια πετυχημένη ατάκα να ρίχνουν και κάποια βολή στον αέρα, σε συνδυασμό με χειροκρότημα εκ του ορθίως, για περισσότερο, … εντυπωσιασμό!!!Όταν γίνει κάποια πορεία με πολιτικό περιεχόμενο, να είναι πάλι στην πρώτη γραμμή, ένστολοι και να κρατούν το πανό με το κεντρικό σύνθημα όπως «Ο λαός δεν ξεχνά ποιος του πήρε τα λεφτά», «Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται», ή το πιο μιλιταριστικό «Αντεπίθεση λαέ, ισχυρό ΚΚΕ»!!!Στην επόμενη προγραμματισμένη πορεία της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, επειδή έχει και αυτή βαθιά πολιτική και κοινωνική χροιά, να συμμετέχουν ημίγυμνοι, με τα διακριτικά του βαθμού τους, διεμβολές, παράσημα και διαμνημονεύσεις της στολής τους ζωγραφισμένα στο με επιμέλεια καλά ξυρισμένο άνω μέρος του κορμιού τους!!!Σε πολιτική συγκέντρωση σε πλατεία, ιδανικά στην πλατεία Συντάγματος να φέρουν ανά χείρας και ντουντούκα και να φωνάζουν με πάθος «Αρχηγέ μας δώστα όλα, είμαστε μαζί σου, ηγέτες ένστολοι οπαδοί σου» Στην επόμενη συναυλία ή μουσική εκδήλωση πολιτικού σχηματισμού (συνήθως οι νεολαίες των κομμάτων διοργανώνουν) να σηκωθούν με την στολή τους και να χορέψουν αγέρωχα το γνωστό λαϊκό άσμα:

«Παλαμάκια, παλαμάκια

να χτυπούν τα τακουνάκια,

να κτυπούν τα τακουνάκια

στο τσιμέντο στα πλακάκια»,

γιατί αν μη τι άλλο, από τακουνοκρουσία και οσφυοκαμψία κάποιοι είναι πρώτοι και … αρχηγοί στο είδος!!!

Ανυπομονώ για τη συνέχεια των νέων ηθών….

Δείξτε μας το σωστό δρόμο…

Εγώ πάντως, «Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν», γιατί είμαι πάντα … αισιόδοξος!!!

Νικόλαος Σκιαδάς

Ανχης εα Ειδικών Δυνάμεων

The post «Ηγεσία για … Παλαμάκια»-Νίκος Σκιαδάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηγεσία, … Παλαμάκια-Νίκος Σκιαδάς,igesia, … palamakia-nikos skiadas