Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε τράπεζες της Ρωσίας και έχει κι άλλες για…απόθεμα

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα επιβάλει κυρώσεις εις βάρος πέντε ρωσικών τραπεζών και τριών προσώπων με τεράστια περιουσία, ανάμεσά τους και ο Γκενάντι Τίμτσενκο, έπειτα από την αναγνώριση από τη Μόσχα δύο αποσχισθεισών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας.

“Σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει κυρώσεις εις βάρος των εξής πέντε ρωσικών τραπεζών: Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank

και Βlack Sea Bank και εις βάρος τριών προσώπων με τεράστια περιουσία”, είπε ο Τζόνσον ενώπιον του κοινοβουλίου.

«Το Λονδίνο πρέπει να κρατήσει σε απόθεμα κυρώσεις»

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι είναι ζωτικής σημασίας για το Λονδίνο να κρατήσει περισσότερες αυστηρές κυρώσεις ως απόθεμα για να τις επιβάλει στη Ρωσία αν η Μόσχα προχωρήσει σε περισσότερες ενέργειες στην Ουκρανία.

“Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να διατηρήσουμε ως απόθεμα περαιτέρω αυστηρές κυρώσεις…ενόψει αυτού που πιθανόν να κάνει στη συνέχεια ο Πούτιν”, είπε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο.

“Θέλουμε να σταματήσουμε τις ρωσικές εταιρείες από το να μπορούν να συγκεντρώνουν κεφάλαια σε στερλίνες ή στα δολάρια…Θέλουμε να σταματήσουν να συγκεντρώνουν κεφάλαια στις βρετανικές χρηματιστηριακές αγορές και θέλουμε να ξεσκεπάσουμε τους (Ρώσους) ιδιοκτήτες που διαθέτουν κρυφή περιουσία σε αυτή τη χώρα”.

The post Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε τράπεζες της Ρωσίας και έχει κι άλλες για…απόθεμα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα