Η Τουρκία βγάζει γεωτρύπανο στις 9 Αυγούστου, το «γαλήνιο καλοκαίρι» πάει περίπατο και οι εκλογές επανέρχονται

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανακοίνωσε την έξοδο του γεωτρύπανου «Abdulhamid Han» στις 9 Αυγούστου.

Το Anadolu, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας. Το «Abdulhamid Han» θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας Φατίζ Ντονμέζ «ένας τέταρτος αδελφός ήρθε στο στόλο μας. Το πλοίο βαθιάς γεώτρησης Abdülhamit Han. Θα το στείλουμε στον πρώτο του σταθμό υπηρεσίας στη Μεσόγειο. Αν δεν πάει τίποτα στραβά, θα το στείλουμε στον πρώτο του σταθμό υπηρεσίας από το Taşucu της

Μερσίνας με τη συμμετοχή του Προέδρου μας. Η περιοχή καθήκοντος θα είναι εντός των δικών μας περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Η τοποθεσία θα ανακοινωθεί, ελπίζουμε, από τον Πρόεδρό μας».

Σήμερα είχαμε 80 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και υπέρπτηση. Η τουρκική αεροπορία είναι πολύ δραστήρια το τελευταίο διάστημα και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πολύ ομιλητικός , επικεντρώνεται προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Όλα αυτά εκτός από ένταση, θα επαναφέρουν και τα σενάρια εκλογών μέσα στο φθινόπωρο, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η διαφαινόμενη κρίση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί «προνομιακό πεδίο» το θέμα των ελληνοτουρκικών και πιστεύει ότι με αυτό μπορεί να συσπειρώσει κόσμο. Δεν αποκλείεται λοιπόν με ατζέντα «εθνική» να πάει σε πρόωρες κάλπες. Από που προκύπτει ότι τα πάει καλά στα ελληνοτουρκικά είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης.

The post Η Τουρκία βγάζει γεωτρύπανο στις 9 Αυγούστου, το «γαλήνιο καλοκαίρι» πάει περίπατο και οι εκλογές επανέρχονται appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, 9 Αυγούστου,tourkia, 9 avgoustou