Η Σερβία διαψεύδει σενάρια για λαθρεμπόριο όπλων σε σχέση με την πτήση του Αντόνοφ 12

Τα σενάρια για το «στρατιωτικό υλικό» που μετέφερε το Αντόνοφ 12 που συνετρίβη έξω από την Καβάλα ,περιλαμβάνουν και το λαθρεμπόριο όπλων. Οι πληροφορίες των τελευταίων εβδομάδων για πώληση δυτικών όπλων από τους Ουκρανούς, συνδέθηκαν με το φορτίο του αεροσκάφους.

Ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, δήλωσς ότι είναι ψευδείς οι πληροφορίες για λαθρεμπόριο όπλων.

«Η πτήση είχε δρομολόγιο από τη Νις. Ιδιοκτήτης του εμπορεύματος

ήταν η ιδιωτική εταιρεία Valir από τη Σερβία. Όλα έγιναν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Δυστυχώς, ένα μέρος των μέσων ενημέρωσης, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, άρχισαν τις εικασίες και να δίνουν ψευδείς πληροφορίες, ότι αυτή η πτήση κάνει λαθρεμπόριο όπλων από τη Σερβία στην Ουκρανία» δήλωσε  το πρωί ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή ρωσικά και λευκορωσικά αεροπλάνα δεν μπορούν να μεταφέρουν όπλα λόγω κυρώσεων και τα ουκρανικά αεροπλάνα δεν μπορούν να επιστρέψουν και να προσγειωθούν στην Ουκρανία λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία και πραγματοποιούν πτήσεις κυρίως στον υπόλοιπο κόσμο για μεταφορές.

«Άρα γίνεται με ουκρανικά αεροπλάνα γιατί είναι αεροπλάνα μεταφοράς. Εκτός από το γεγονός ότι οι εταιρείες τους ιδρύθηκαν στην Ουκρανία, αυτά τα αγαθά δεν έχουν άλλη σχέση με την Ουκρανία, ούτε πηγαίνουν στην Ουκρανία από τη Σερβία» εξήγησε ο Στεφάνοβιτς.

The post Η Σερβία διαψεύδει σενάρια για λαθρεμπόριο όπλων σε σχέση με την πτήση του Αντόνοφ 12 appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα