Η Σαουδική Αραβία στην οποία βρίσκονται και ελληνικοί Patriot σε κατάσταση συναγερμού για χτύπημα από το Ιράν!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η Σαουδική Αραβία έχει τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας μετά από πληροφορίες που έλαβε από τις ΗΠΑ για επικείμενη επίθεση από το Ιράν.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη του Α/ΓΕΕΘΑ Κώστα Φλώρου έχει στείλει στη Σαουδική Αραβία, ελληνικούς Patriot.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το Ιράν ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιθέσεις τόσο στο βασίλειο όσο και στο Ερμπίλ στο Ιράκ, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από το κύμα διαδηλώσεων που συγκλονίζει τη χώρα. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ανησυχεί για τις προειδοποιήσεις και εμφανίζεται έτοιμο να απαντήσει αν το Ιράν επιτεθεί.

«Μας ανησυχεί η εικόνα της απειλής και είμαστε σε συνεχή επαφή μέσω στρατιωτικών καναλιών και των υπηρεσιών πληροφοριών με τους Σαουδάραβες» σημείωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας και τους συμμάχους μας στην περιοχή» υπογράμμισε.

The post Η Σαουδική Αραβία στην οποία βρίσκονται και ελληνικοί Patriot σε κατάσταση συναγερμού για χτύπημα από το Ιράν! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα