Η Ρωσία υποστηρίζει ότι είναι έτοιμη να πουλήσει ξανά S-400 στην Τουρκία

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξαγωγών όπλων της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης διαβουλεύσεων για σύμβαση παράδοσης δεύτερης παρτίδας  S-400 στην Τουρκία, μετέδωσε  το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rosoboronexport Alexander Mikheyev δήλωσε σε δημοσιογράφους στην αεροπορική εκπομπή MAKS-2021 ότι η Ρωσία αναμένει να ολοκληρώσει τη συμφωνία τους προσεχείς

μήνες.

“Οι τελικές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει δημιουργηθεί ένα χρηματοοικονομικό μοντέλο, καθώς και ένα πρόγραμμα τεχνικής συνεργασίας”, πρόσθεσε ο Mikheyev.

Η αγορά του S-400 από την Τουρκία το 2017 έπληξε σοβαρά τη σχέση της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες θεωρούν την αγορά σοβαρό κίνδυνο για την άμυνα και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ.

Μετά την πρώτη παράδοση του συστήματος τον Ιούλιο του 2019, η Ουάσινγκτον απέβαλε την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35 Joint Strike Fighter.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε κυρώσεις σε στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας και η κυβέρνηση Μπάιντεν τις διατήρησε .

The post Η Ρωσία υποστηρίζει ότι είναι έτοιμη να πουλήσει ξανά S-400 στην Τουρκία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, S-400, Τουρκία,rosia, S-400, tourkia