Η Ρόδος παραδομένη στις φλόγες για πέμπτη ημέρα! Εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε παραλίες

Ο πρωθυπουργός μπορεί να δίνει υποσχέσεις ότι όλα θα πάνε καλά στο μέλλον με τις φωτιές, αλλά προς το παρόν οι φλόγες καταστρέφουν μεγάλες περιοχές της χώρας. Αυτές τις ώρες η Ρόδος είναι στο επίκεντρο της πύρινης λαίλαπας.Ανεξέλεγκτη για πέμπτη ημέρα παραμένει η πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου.Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που καίει στο νησί της Ρόδου. Θρίλερ με εγκλωβισμένους, τον διοικητή της Πυροσβεστικής μαζί με πυροσβέστες και μοναχές στο Μοναστήρι. Τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε παραλίες και απομακρύνθηκαν
με πλωτά μέσα δια θαλάσσης.Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες 1.000 άτομα έχουν απεγκλωβίσει δια θαλάσσης. Στις παραλίες βρίσκονται 3 πλωτά του Λιμενικού, 20 ιδιωτικά σλάφη (φουσκωτά - ημερόπλοια) δύο σκάφη στρατού ξηράς, ενώ σπεύδει πλοίο του πολεμικου ναυτικού.https://twitter.com/hcoastguard/status/1682764137393168390?s=46&t=j2zcYV-QJNqoUR985Khr1gΝωρίτερα, στον Νέο Ναό υπάρχει καταφύγιο υπόγειο και εκεί βρέθηκαν οι περισσότεροι, ενώ κατά πληροφορίες του rodosreport.gr, καίγονταν τα κελιά στο πάνω μοναστήρι της Υψενής και είναι περικυκλωμένοι από φλόγες.Όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός. η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα.Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα ώστε να συνδράμει στην περιοχή και αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από παραλία των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος.Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από την Πυροσβεστική πως ζητήθηκε με μηνύματα μέσω του 112 η εκκένωση του κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοταρίου και νωρίτερα η εκκένωση στον Λάρδο και Πυλώνα.

The post Η Ρόδος παραδομένη στις φλόγες για πέμπτη ημέρα! Εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε παραλίες appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα