Η ρομποτική και η ελληνική πολιτική! Η Διάνα Βουτυράκου εξηγεί γιατί η δεύτερη είναι πιο πολύπλοκη

Η περίπτωση της Διάνα Βουτυράκου «σπάει» έναν επικίνδυνο φαύλο κύκλο στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Άξιοι, επιτυχημένοι νέοι άνθρωποι αρνούνται να εμπλακούν με την πολιτική και για να είμαστε ειλικρινείς δύσκολα μπορεί οποιοσδήποτε να τους κατηγορήσει γι΄ αυτό. Από την άλλη ,αυτή η επιλογή έχει δώσει χώρο να γίνουν ακόμη και υπουργοί κάποιοι απίθανοι ,γραφικοί και περιορισμένων δυνατοτήτων συμπολίτες μας. Κι αυτοί καθορίζουν τις ζωές μας.

Η Διάνα Βουτυράκου

είναι 27 ετών κι έχει ήδη μια πολύ επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στο εξωτερικό.

Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών από το Πολυτεχνείο της Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Υπολογιστική Βιοϊατρική από το Πολυτεχνείο του Μονάχου. Ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια με τη ρομποτική ενώ διαθέτει πληθώρα διακρίσεων σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα εργάζεται στον ίδιο τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2016 έχει ιδρύσει ΜΚΟ τη Unique Minds, που υποστηρίζει μαθητές στην επιλογή σπουδών τους, γεφυρώνοντας το χάσμα σχολείου και πανεπιστημίου. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 20.000 μαθητές έχουν βοηθηθεί από δράσεις του οργανισμού. Είναι ακόμα μέλος του think tank του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Global Ambassador του G(irls)20 για την ενίσχυση νέων γυναικών στους κλάδους STEM.

Μαζί της μιλάμε κυρίως για ρομποτική και πολύ λιγότερο για πολιτική στην Ελλάδα, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι πιο περίπλοκη από την ρομποτική!

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

https://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post Η ρομποτική και η ελληνική πολιτική! Η Διάνα Βουτυράκου εξηγεί γιατί η δεύτερη είναι πιο πολύπλοκη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα