Η πρώτη γραμμή παραγωγής φωτονικών τσιπ της Κίνας θα είναι έτοιμη το 2023

Γράφει ο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΛΑΣΗΣ

Η πρώτη γραμμή παραγωγής της Κίνας για φωτονικά τσιπ «πολλαπλών υλικών και πολλαπλών μεγεθών» ή ολοκληρωμένων οπτικών κυκλωμάτων, θα ολοκληρωθεί στο Πεκίνο το 2023, μια εξέλιξη που αναμένεται να καλύψει ένα κενό στην παραγωγή ανώτατου επιπέδου της χώρας, ανέφερε η Beijing Daily την Τρίτη.

Σε σύγκριση με τα ηλεκτρονικά τσιπ, τα φωτονικά τσιπ προσφέρουν υψηλότερες ταχύτητες και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Η ταχύτητα υπολογισμού και ο ρυθμός μετάδοσης

είναι 1.000 φορές μεγαλύτερος από αυτούς των ηλεκτρονικών τσιπ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Αν όλα πάνε, όπως σχεδιάστηκε με την εγκατάσταση, η Κίνα θα ηγηθεί παγκοσμίως στην τεχνολογία παραγωγής. Σύμφωνα με την Beijing Daily, η γραμμή παραγωγής θα κατασκευαστεί από τη Sintone. Η εγκατάσταση μπορεί να καλύψει τη ζήτηση της αγοράς σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των επικοινωνιών, των κέντρων δεδομένων, των ιατρικών δοκιμών και άλλων τομέων, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη τον Sui Jun, τον πρόεδρο της Sintone.

Η χρήση φωτονικών τσιπ έχει επεκταθεί στη βιομηχανία, τα ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης, τα οχήματα, την άμυνα και άλλους τομείς, σύμφωνα με έκθεση της Minsheng Securities τον Σεπτέμβριο. Η νέα εγκατάσταση θα καλύψει το κενό στον τομέα των χυτηρίων φωτονικών τσιπ στην Κίνα και θα επιταχύνει τη διαδικασία αντικατάστασης εγχώριων φωτονικών τσιπ, είπε ο Σούι.

Τα φωτονικά τσιπ θα είναι η επόμενη σημαντική κατεύθυνση ανάπτυξης τσιπ, λόγω της σταθερότητάς τους και της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, δήλωσε ο Xiang Ligang, ανεξάρτητος αναλυτής τεχνολογίας, στους Global Times. Τέτοια τσιπ δεν παράγονται ακόμη σε μεγάλη κλίμακα πουθενά, επομένως η νέα εγκατάσταση θα δείξει ότι η Κίνα πρωτοπορεί σε αυτήν την τεχνολογία στον κόσμο, είπε ο Xiang.

Η Κίνα έχει γίνει η μεγαλύτερη αγορά οπτικών επικοινωνιών στον κόσμο και το μέγεθος της εγχώριας αγοράς φωτονικών τσιπ έχει επεκταθεί εντυπωσιακά. Από το 2015 έως το 2021, η εγχώρια αγορά φωτονικών τσιπ επεκτάθηκε από 800 εκατομμύρια δολάρια σε 2,08 δισεκατομμύρια δολάρια, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της σύνθεσης άνω του 15%, σύμφωνα με το Insight and Info.

Ο Σούι είπε ακόμη ότι η κατασκευή φωτονικών τσιπ δεν είναι τόσο απαιτητική όσο τα ηλεκτρονικά τσιπ όσον αφορά τις δομικές απαιτήσεις, καθώς τα φωτονικά τσιπ δεν απαιτούν μηχανήματα λιθογραφίας εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, όπως η λιθογραφία υπεριώδους ακτινοβολίας, και μπορούν να παραχθούν χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες και τύπους εξοπλισμού, που είναι ήδη ώριμα στην Κίνα.

Ο Xiang τόνισε ότι θα χρειαστεί χρόνος και βιομηχανική επαλήθευση από την αρχή της κατασκευής έως τη μαζική παραγωγή μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα επιστημονικά της επιτεύγματα για να παρέχει πρακτική και αξιόπιστη υποστήριξη σε βασικούς τομείς, όπως ο κβαντικός υπολογιστής.

Πηγή : Global Times Οκτ 18, 2022

The post Η πρώτη γραμμή παραγωγής φωτονικών τσιπ της Κίνας θα είναι έτοιμη το 2023 appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίνας, 2023,kinas, 2023