«Η πολιτική μας στη Μ.Ανατολή είναι να παρακαλάμε για ραντεβού με τον Νετανιάχου»; Ν.Στραβελάκης

Οι αγριότητες που γίνονται στη Λωρίδα της Γάζας κοστίζει πρώτα απ΄ όλα και πάνω απ΄ όλα ανθρώπινες ζωές. Κυρίως ζωές αμάχων. Αυτές οι ζωές χάνονται πρωτίστως λόγω των μεγάλων γεωπολιτικών-οικονομικών «παιχνιδιών»! Στη προκειμένη περίπτωση το «παιχνίδι» έχει εξελιχθεί σε μία κανονική Γενοκτονία και αυτό το ψιθυρίζει πλέον ακόμη και ο ΟΗΕ.

Ο κ.Νίκος Στραβελάκης διδάσκων στο Τμήμα Οικονομικών

Επιστημών του ΕΚΠΑ εξηγεί αυτό το θανατηφόρο παιχνίδι και δυστυχώς προβλέπει ότι θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση.

Μιλά για την Ευρωπαϊκή Ένωση που «έχει καταντήσει υποκατάστημα των ΗΠΑ», αδύναμη να έχει μια δυναμική πολιτική σε αυτή την αιματηρή κρίση.

Ο αραβικός κόσμος; Ο κ.Στραβελάκης επισημαίνει τον διχασμό του αραβικού κόσμου και μιλά για τη σύσκεψη φιάσκο στην Αίγυπτο όπου πήγε και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Κατακεραυνώνει την επιλογή του κ.Μητσοτάκη να σπεύσει να φωτογραφηθεί με τον Νετανιάχου, αυτές τις ώρες. Υπενθυμίζει τον ρόλο που για πάρα πολλά χρόνια είχε η Ελλάδα στη Μέση Ανατολή. Ρόλο διαμεσολαβητή που τον ανταλλάξαμε με αυτόν του «καλού παιδιού» που θα ανταμειφθεί για την υπακοή του. Η Τουρκία πάλι έχει επιλέξει άλλο δρόμο.

Μπορεί να επεκταθεί η φωτιά του πολέμου; Ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό δεν θα γίνει λέει ο κ.Στραβελάκης.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tubehttps://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post «Η πολιτική μας στη Μ.Ανατολή είναι να παρακαλάμε για ραντεβού με τον Νετανιάχου»; Ν.Στραβελάκης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα