«Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων»!

Γράφει η

ΑΙΘΡΑ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Οικονομολόγος

Συνοπτικά για την κρίση: Η κρίση της ευρωζώνης ήταν και παραμένει τραπεζική, επειδή οι γερμανικές τράπεζες δεν διασώθηκαν, το 2010. Λόγος που συνεχίζουν να μετακυλίουν το χρέος τους, στο δημόσιο χρέος του νότου. Εξ ου και η διόγκωση του χρέους του νότου. Η ΕΕ είναι η κυβέρνηση των αγορών, όπως η DB, για τη λεηλασία των λαών,

για τη δική τους διάσωση, μέσω της φτωχοποίησης των δανειοληπτών (για να τους κατάσχουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, μέσω των τραπεζών, βλ. «κόκκινα» δάνεια) και της υπερχρέωσης των κρατών.  Ανατρέποντας τις Συνθήκες και την οικονομική λογική. Λόγος που η μία κρίση διαδέχεται την άλλη. Επειδή η καταστροφή συμφέρει τις αγορές. Με τη συνενοχή και όλων των κρατών (ελίτ) της ΟΝΕ.

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας ισοδυναμούν με σκληρή λιτότητα. Η τιμωρία της Ρωσίας είναι το πρόσχημα. Με τον κίνδυνο της μετατροπής της ευρωζώνης σε Νταχάο. Με τη Γερμανία να εφευρίσκει, συνεχώς, ηθικά άλλοθι και αποδιοπομπαίους τράγους, για να παραμένει υπεράνω υποψίας! Λόγος που καλλιεργεί πολεμικό κλίμα κατά της Ρωσίας, με την αντιρωσική υστερία! Όπως και η ανθελληνική υστερία (Σόϊμπλε), το 2010, με το διεθνή διασυρμό του ελληνικού λαού. Με στόχο τη ληστεία, λέγοντας ότι μας διασώζουν! Με ηθικό άλλοθι τη δήθεν, μείωση του χρέους! Όπως και η ναζιστική υστερία κατά των Εβραίων, για την υφαρπαγή του χρυσού των πλούσιων Εβραίων!

Η ίδια μέθοδος! Ο εχθρός αποκαλύπτεται! Τον προδίδουν ενέργειές του! Ο απάνθρωπος εθνικοσοσιαλισμός του Χίτλερ! Η ανθρώπινη ζωή δεν μετράει! Πόσο μάλλον οι πνευματικές αξίες! Ευρώπη τίτλοι τέλους! Αυτό που βλέπεις είναι μόνο το φάντασμά της. Με σήμα SOS την αποτέφρωση της Ελλάδας! Του λίκνου του πολιτισμού! Το ελληνικό ολοκαύτωμα και το ξεπούλημα της Μακεδονίας, δείχνει ότι η Γερμανία συνεχίζει το Β΄ΠΠ κατά της Ελλάδας, λόγω ρεβανσισμού! Μας γενοκτονούν λέγοντας ότι μας διασώζουν! Ανάξια πληρωμή, για ένα λαό ευεργέτη της ανθρωπότητας, που έμαθε τον κόσμο να ζει! Όπως το υποσχέθηκαν, άλλωστε και οι Ναζί προπάπποι τους, αποχωρώντας ηττημένοι από την Ελλάδα. Να επιστρέψουν! Και επέστρεψαν μασκαρεμένοι,  με τη μάσκα του διασώστη!

Με πρόδρομο σημάδι και τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας (1999) για τους ίδιους ιστορικούς λόγους. Τώρα σειρά έχει η Ρωσία! Επειδή αυτές οι τρεις χώρες νίκησαν τους Ναζί, που η ναζιστική γερμανική ελίτ είδε σαν εθνική ταπείνωση.  Οι δυτικοί σύμμαχοι μπήκαν  στον  Β¨ΠΠ «κατόπιν εορτής».  Ενάμιση χρόνο μετά την ήττα των Ναζί, από τον κόκκινο στρατό, της πρώην ΕΣΣΔ, στη   μεγαλειώδη μάχη του Στάλινγκραντ.  Αφού, δηλαδή, η έκβαση του πολέμου είχε κριθεί.  Για να μοιραστούν τα λάφυρα του νικητή.  Προσδοκώντας προφανώς, την ήττα της πρώην ΕΣΣΔ, από τους Ναζί, αλλά διαψεύστηκαν! Με 25 εκατομμύρια νεκρούς σοβιετικούς στρατιώτες και πολίτες! Με δεύτερη την Ελλάδα, αναλογικά με το μέγεθος της χώρας, με 800.000 νεκρούς, κυρίως άμαχο πληθυσμό. Ηλικιωμένους, μητέρες με μωρά στην αγκαλιά, παιδιά, εγκύους… Ενώ οι απώλειες των δυτικών συμμάχων δεν ξεπερνούσαν τις 500 χιλ. για κάθε χώρα.

Λόγος που η θέση της Ελλάδας στη σημερινή σύγκρουση Δύσης  – Ρωσίας είναι στο πλευρό  εκείνων που πολέμησαν τον Ναζισμό (που ξανασηκώνει κεφάλι) από δημοκρατική συνείδηση και αγνό πατριωτισμό. Και αυτοί είναι οι λαοί Ρωσίας, (πρώην ΕΣΣΔ), Ελλάδας και της πρώην Γιουγκοσλαβίας του στρατάρχη Τίτο. Αυτή είναι σωστή πλευρά, της ιστορίας που, ωστόσο, δεν πρόκειται να διδαχτούν ποτέ στα σχολεία τους, οι ελληνόπαιδες, επειδή δεν συμφέρει τις ελίτ! Επειδή τα συμφέροντα των ελίτ είναι αντίθετα προς τα εθνικά συμφέροντα, επειδή φοβούνται το λαό. Λόγος που δεν μπορούν να ζουν χωρίς ξένους προστάτες.

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, αιτία της ανεξέλεγκτης ανόδου των τιμών (πληθωρισμός) που σαρώνει την ευρωζώνη, είναι η απότομη αύξηση του κόστους παραγωγής, λόγω της δραματικής αύξησης της τιμής  του φ.α. που είναι το βασικό καύσιμο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της βίαιης διακοπής της εφοδιαστικής αλυσίδας  της ΕΕ από το φτηνό ρωσικό, φυσικό αέριο. Ενώ το  φ.α. LNG  των  ΗΠΑ,  που το αντικαθιστά, μεταφέρεται με τάνκερς στην Ευρώπη και είναι 5-7 φορές, ακριβότερο από το ρωσικό.

Η ανεξέλεγκτη άνοδος των τιμών, χωρίς την αύξηση μισθών και συντάξεων, ισοδυναμεί με ακόμα πιο σκληρή λιτότητα, σε ολόκληρη την ευρωζώνη, με τον κίνδυνο λιμού. Απόδειξη ότι η ΕΕ και τα κράτη της ΟΝΕ είναι εχθροί των λαών τους.

Γι’ αυτό, επιστροφή στις πλατείες. Επειδή κανείς δεν μπορεί να σωθεί μόνος του! Και θα νικήσουμε! Φτάνει να είμαστε ενωμένοι! Επειδή τώρα γνωρίζουμε το πρόσωπο του εχθρού και έχουμε στόχους! Δεν είμαστε το ανομοιογενές πλήθος των αγανακτισμένων: Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ των αγορών.  Ουδετερότητα στον πόλεμο της Ουκρανίας. Άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας Αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία. Δανεισμός από Κίνα.

Δείχνοντας το δρόμο και στους άλλους λαούς της ευρωζώνης που αγνοούν τον κίνδυνο! Η  άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι μια πράξη ανθρωπισμού μπροστά στον κίνδυνο μετατροπής της Ευρώπης σε Νταχάου! Αλλά, φωνή λαού, οργή θεού! Η αντίσταση το ναζισμό είναι χρέος.  Για να μπορούμε να κοιτάμε το πρόσωπό μας στον καθρέφτη χωρίς ντροπή! Αυτό έκαναν οι προπάπποι μας για εμάς. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε και εμείς για τις επερχόμενες γενιές και για τους πιο αδύναμους και ευάλωτους από εμάς!

Η Δύση καταρρέει, επειδή οι κυβερνήσεις τους παρέδωσαν τα κλειδιά των κρατών τους στις αγορές και τους διεθνείς κερδοσκόπους!  Σε αντίθεση με την σοφή Ανατολή, τις λογικές υπερδυνάμεις Ρωσίας και Κίνας που τα κρατάνε σφιχτά στα χέρια τους. Με την οικονομική ένωση των G8 (BRICS) να αναπτύσσεται ραγδαία, με ατμομηχανή τους, την Κίνα! Λόγος που η Ανατολή είναι το μέλλον! Προς τα εκεί πρέπει να στραφούμε.

Ενόψει εκλογών, μια πράξη αντίστασης και τιμωρίας των υπεύθυνων για τη  νέα εθνική μας καταστροφή και την εθνική μας κατάθλιψη, είναι η καταψήφιση των μεγάλων κομμάτων, που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή, ψηφίζοντας μικρά κόμματα. Και όχι η αποχή! Καλλίτερα συνεχείς εκλογές, παρά, ισχυρές κυβερνήσεις στην υπηρεσία των ελίτ και του Γερμανού κατακτητή, για να περνάνε νόμους στα μέτρα τους, για τη λεηλασία του ελληνικού λαού! Τα παθήματα μαθήματα.

The post «Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων»! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
«Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων»!,