«Η μετάλλαξη της κυβέρνησης και ο νέος ΥΦΕΘΑ»-Νίκος Σκιαδάς

Όταν δύο καταδρομείς συναντιούνται, πάντα ανταλλάσσουν απόψεις και σχολιάζουν την καθημερινότητα τους,  γιατί έτσι μάθαμε στην στρατιωτική μας ζωή να δουλεύουμε συνεχώς σε ζευγάρια. Κάνω κάτι και το ζευγάρι μου με καλύπτει από τον εχθρό, προτείνω κάτι και το ζευγάρι μου τελειοποιεί την σκέψη μου. Έτσι λοιπόν, το παρακάτω κείμενο είναι προϊόν από συνάντησή μου με εξαίρετο καταδρομέα που τον σέβομαι και τον υπεραγαπώ.

Γράφει ο

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ*

Πέρασαν ογδόντα περίπου ημέρες, από την μικρή Μετάλλαξη της Κυβέρνησης,  τελείωσαν οι χαρές και οι πίκρες. Καιρός

είναι να αρχίσει η δουλειά, διότι η ζωή συνεχίζεται. 

Η Μετάλλαξη Δέλτα, συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο, επί εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Οι αυξήσεις στο πετρέλαιο και κυρίως στο  φυσικό αέριο πήραν την άνοδο με το ασανσέρ, αλλά το θέμα το παρακολουθούν οι αρμόδιοι υπουργοί, και ο Στρατός θα το αντιμετωπίσει ανάλογα, εκτός εάν το αντιμετωπίσει κατά πάγια τακτική με περιορισμό κινήσεων και ασκήσεων, διπλή κουβέρτα, τζάκετ και πρόγραμμα βροχερών ημερών. 

Οι ΤΑΜΣ στο Στρατό μας σχεδόν τελείωσαν. Μεγάλη επιτυχία είχαν η Τελική Φάση της «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» στον Β. Έβρο, καθώς και η «ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ» στην Αλεξανδρούπολη.  Όλα ήταν εξαιρετικά,  όπως  θα έλεγε και ο πρώην  ΥΦΕΘΑ, και αφενός έδωσαν χαρά και ανέβασαν το Ηθικό των Ελλήνων,  αφετέρου έστειλαν και ανάλογα μηνύματα προς τους γείτονες,  οι οποίοι μόνο από την ισχυρή ισχύ των Ε.Δ. καταλαβαίνουν. Όλες τις ΤΑΜΣ μέχρι και στην Χίο,  τις παρακολούθησε ο νέος  ΥΦΕΘΑ, καθότι θα πήρε συμβουλές από τον προηγούμενο.

 Μεγάλη Μετάλλαξη έγινε, στις αιφνίδιες επισκέψεις του νέου ΥΦΕΘΑ,  και ειδικότερα: 

Η επιθεώρηση  Φρουράς, η έπαρση και η υποστολή  της Σημαίας σε κάθε ακριτικό Επιτηρικό Φυλάκιο, συνεχίζονται κανονικά, χωρίς τις επισκέψεις του  Άλκη.

Η συνέχιση κατασκευής του Φράκτη, στο Πέταλο του Νότιου Έβρου, για παρεμπόδιση εισόδου των Λαθρομεταναστών, γίνεται χωρίς την παρουσία του  Άλκη.  Για την ιστορία,  όταν  κατασκευάζονταν ο πρώτος Φράχτη στα χερσαία σύνορα στις Καστανιές  του Έβρου , συχνές επισκέψεις γίνονταν από τον Υπουργό Δημόσιας  Τάξης και από τον Αρχηγό της Αστυνομίας,  αυτό το έμαθε ο νέος Υπουργός Προστασίας του  Πολίτη και πήρε  τον Αρχηγό της Αστυνομίας και πήγαν να δούνε  την πρόοδο της νέας κατασκευής. 

Τώρα όμως,  και ο νέος  ΥΦΕΘΑ  πρέπει να  πληροφορήθηκε ότι το  κύριο έργο και  οι αρμοδιότητες του, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ και οι παρακολουθήσεις εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, αλλά πρέπει να ασχοληθεί με τα Μετοχικά Ταμεία (Στρατού,  Ναυτικού, Αεροπορίας), τα οποία περιμένουν λύσεις,  διότι όλοι είχαν πιστέψει ότι,  ο Άλκης θα εύρισκε λύσεις  στα προβλήματα των Ταμείων, αλλά τελικά ο Άλκης, παρίστανε τον «άτυπο και κρυφό Αρχηγό»  και Όχι τον Υφυπουργό,  μέχρι που το κατάλαβε ο Πρωθυπουργός.

Ο νέος κ. ΥΦΕΘΑ πληροφορήθηκε ότι, πρέπει να ασχοληθεί με τα Στρ. Νοσοκομεία, τα οποία ο Άλκης τα διέλυσε,  είτε με το προσωπικό στα διάφορα  Εμβολιαστικά Κέντρα,  είτε με την διάθεση ολοκλήρου ΓΝΑ, ως Νοσοκομείο Covid.

Ο νέος ΥΦΕΘΑ πρέπει να  ασχοληθεί με τα Ε.Α.Σ, την ΕΒΟ, τα Στρ. Εργοστάσια κλπ. να αφήσει τα επιχειρησιακά στον Αρχηγό  ΓΕΕΘΑ και στους λοιπούς Αρχηγούς και Στρατηγούς που γνωρίζουν πολύ καλά τα θέματα. 

Ο νέος ΥΦΕΘΑ, να ασχοληθεί σε συνεργασία με την  Υπουργό Παιδείας,  να διορθωθεί το θέμα των ΕΒΕ, στη ΣΣΕ και στην ΣΜΥ, διότι  ο Άλκης  δεν ασχολήθηκε όσο έπρεπε,  και έμειναν πολλές κενές θέσεις στις Σχολές. 

Να ασχοληθεί με την επιτάχυνση της προμήθειας ανταλλακτικών, για την Συντήρηση των Μέσων και των Οπλικών Συστημάτων,  και δεν χρειάζεται κάθε Σαββατοκύριακο να παρευρίσκεται σε διάφορες εκδηλώσεις στην Ελληνική Επικράτεια, ως εκπρόσωπος της  Κυβέρνησης. 

Να ασχοληθεί και να συνεργαστεί με ΟΛΟΥΣ τους φορείς,  ώστε να τρέξει όσο γίνεται το θέμα κατασκευής Ελληνικών Drones, (ακούγεται ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα σε εξέλιξη), διότι οι Τούρκοι βρίσκονται παρασάγγας μπροστά από μας. Αυτά και άλλα πολλά έχει ο κ. ΥΦΕΘΑ.

Ας αρχίσει δουλειά, που ήδη άρχισε και εμείς του Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία. 

*Ο πάντα αισιόδοξος,

Νικόλαος Σκιαδάς

Ανχης εα Ειδ. Δυνάμεων

ΥΓ1. Οι επιτροπές των εμπειρογνωμόνων για την διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα συνεχώς αλλάζουν και φυσικά αποτελούνται από 100 μέλη τουλάχιστον (απορώ πως δεν ήταν ο Άλκης). Αφού τελικά όλοι γνωρίζουμε, ποιος παίρνει απόφαση και τα λάθη που γίνονται βγάζουν μάτια, προκαλούν θυμό και σε στέλνουν σε ΜΕΘ λόγω νευρικής πίεσης, γιατί κάνουμε τις επιτροπές; Πόσο απαράδεκτοι και ανήθικοι είναι όλοι οι συμμετέχοντες που επιτρέπουν το όνομά τους να διασύρεται κατά αυτόν τον τρόπο;

ΥΓ2. Καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης – με εντολές και χρηματοδότηση της κυβέρνησης φυσικά – μας δίνουν αναφορά νεκρών, διασωληνωμένων, εισαγωγών σε ΜΕΘ κλπ. Την ίδια ευαισθησία όμως δεν την είχαν για να ανακοινώνουν νεκρούς από τροχαία, νέους που αναχωρούν για δουλειά στο εξωτερικό, σύνολο οικογενειών που πεινάνε λόγω φτώχιας και παιδιών που λιποθυμάνε από κακή σίτιση στα σχολεία ή στο δρόμο και οικογένειες που δεν κάνουν παιδιά λόγω οικονομικών προβλημάτων με αποτέλεσμα η χώρα να αργοπαθαίνει. Μήπως πρέπει να σταματήσουμε την τηλεπροπαγάνδα και να ασχοληθούμε πιο συστηματικά με τα προβλήματα της χώρας, με πράξεις και όχι ανακοινώσεις;

ΥΓ3. Αν είσαι μάγκας και πατάς γερά στα πόδια σου, τότε φέρνεις σε ένα νόμο με ένα άρθρο το εξής «Λόγω της Πανδημίας Κορωνοϊού και μέχρι μεταπτώσεως της σε «απλή πλήρως διαχειρίσιμη ίωση με θεραπευτική αγωγή»   οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εργαστούν σε θέσεις εργασίας που υπάρχει επαφή με άλλους ανθρώπους και δεν μπορούν να μπουν σε κάθε χώρο που υπάρχει άνθρωπος πλην της οικίας τους. Αγορές μόνο εξ αποστάσεως (τηλεφωνικά ή διαδικτυακά) και επαφές μόνο με ρομπότ ή αυτόματα μηχανήματα πωλητές». Ξέρουμε όμως όλοι πολύ καλά, ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η νοοτροπία (δεν φοράω μάσκα, δεν παθαίνω τίποτα εγώ, θα πιώ χυμό από βρούβες και θα έχω ανοσία για πάντα κ.α.) αλλά για να αλλάξει   χρειάζεται ΣΧΕΔΙΟ, ΕΠΙΜΟΝΗ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ. Δυστυχώς όμως, όπως σε πολλές άλλες ανάλογες περιπτώσεις το πολιτικό κόστος και οι ανίκανοι άνθρωποι χαράζουν το σχέδιο αντιμετώπισης προβλημάτων – καταστάσεων με τα γνωστά σε όλους μας δυσμενή αποτελέσματα.   

Όλες οι ειδήσεις

Η Τουρκία εξάγει εκπαιδευτικό αεροσκάφος η Ελλάδα θα πληρώσει 1,8 δις για να της νοικιάζουν!

Λιβύη: Από το κακό στο χειρότερο

Ισπανικά παραμύθια περί «αλληλεγύης στα κράτη μέλη της ΕΕ»! Η σταθερά φιλότουρκη στάση της

Επαφή του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Μπάϊντεν με τον εκπρόσωπο του Ερντογάν για την Αν.Μεσόγειο

Ο Λαβρόφ «τράβηξε το αυτί» του Τσαβούσογλου για την αμυντική συνεργασία Τουρκίας-Ουκρανίας

Ο «βομβαρδισμός» της Καλαμάτας! Αιχμές για σκάνδαλο και διαφθορά και η ανάληψη ευθύνης από τον ΥΕΘΑ

The post «Η μετάλλαξη της κυβέρνησης και ο νέος ΥΦΕΘΑ»-Νίκος Σκιαδάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
καιρος, πετρελαιο, υπουργοι, στρατος, αλεξανδρουπολη, ισχύ, γνα, εβο, γεεθα, εβε, σσε, σμυ, ελλαδα, σχολεια, σχεδιο, επικοινωνια, δις, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, λιβυη, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, η ζωη, αποτελεσματα, το θεμα, γεεθα, γνα, δουλεια, δουλεια στο εξωτερικο, θεμα, ιωση, προγραμμα, σμυ, σσε, σχολες, φυσικο αεριο, αρθρο, ανθρωπος, ασανσερ, απαραδεκτοι, γινεται, γινονται, δελτα, δυστυχως, δις, εβε, εβο, εγινε, υπαρχει, εμειναν, επικοινωνια, επρεπε, επιτυχια, ερντογαν, ζευγαρια, ζωη, ιδια, θεσεις εργασιας, ηθικο, κειμενο, λαθη, ματια, μηνυματα, νοοτροπια, νοσοκομεια, παντα, ογδοντα, ονομα, παραμυθια, παιδια, πιω, προβληματα, ρομποτ, συντηρηση, σιτιση, σχεδιο, τουρκια, τροχαια, ισχύ, φυσικα, φυσικο, χαρα, αγορες, χωρα, μπροστα, νοσοκομειο, ποδια, θεματα, θεσεις, ζευγαρι
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα